aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπαμ και… «Τρίσκο»!

Μπαμ και… «Τρίσκο»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι απέδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι γιατί αποτελεί έναν εκ των καλύτερων επιθετικών που πάτησαν στα κυπριακά γήπεδα. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ και αρχισκόρερ στο ποδόσφαιρό μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην αγχωτική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-1.

Μετέτρεψε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι με το «καλημέρα» (3’) και στη δεύτερη τελική εντός στόχου, με πλασέ στην κίνηση από διαγώνια θέση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νεόφυτο Μιχαήλ (26’). Κυνήγησε το χατ-τρικ και θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά που έπιασε (60’).

Με αυτά και με αυτά, έφτασε τα 12 τέρματα στο τρέχον πρωτάθλημα, τα μισά εξ αυτών κατά το τρέχον έτος, και «τρέχει» πλέον για να… πιάσει τον Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (α΄γκρουπ). Ο διεθνής Σκοπιανός επιθετικός υπολείπεται 3 τέρματα για να δει το όνομά του να γράφεται δίπλα από αυτό του Γάλλου φορ του Απόλλωνα και 4, ασφαλώς, για να τον προσπεράσει. Τη λήξασα σεζόν, ο «Τρίσκο» αποτέλεσε το πρώτο… κανόνι του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας μέχρι την 23η αγωνιστική 20 γκολ.

Η ΑΕΚ  είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και, ασφαλώς, την ουσία κατά το πρώτο 45λεπτο. Στη συνέχεια, όμως, μάλλον πίστεψε ότι η υπόθεση-νίκη είχε τελειώσει και ο αντίπαλος, από κεφαλιά του Μοϊσόφ (αυτογκόλ), μείωσε στο 68’, μπαίνοντας αυτομάτως σε κατάσταση πίεσης. Θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, εάν ο «κεραυνός» που έφυγε από το πόδι του Σπιρόφσκι κατέληγε στο πλεκτό και όχι στο δοκάρι (82’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ