aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπαλταζάρ: «Αρχίσαμε κάτι όμορφο, τώρα το ενισχύουμε»

Μπαλταζάρ: «Αρχίσαμε κάτι όμορφο, τώρα το ενισχύουμε»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ΑΕΛ μπορεί να νοιώθουν αδικημένοι από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά και να προετοιμαστούν ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Αυτός που πρώτος ρίχνει το «σύνθημα» είναι ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο προπονητής της ΑΕΛ, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ στην Πορτογαλία, σημείωσε πως παρά το αίσθημα της αδικίας που επικρατεί στην ομάδα, θεωρούν πως έκαναν το καθήκον τους.

«Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά έχουμε μεγάλο κίνητρο και είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στη μάχη του νέου πρωταθλήματος. Φέραμε τον κόσμο ξανά στην κερκίδα και αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Έχουμε την αίσθηση ότι κάναμε το καθήκον μας. Μας περιμένει η νέα σεζόν και ο στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ξανά μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Είμαστε φιλόδοξοι, παρόλο που ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για το πρωτάθλημα», ανέφερε  Μπαλταζάρ.

Τόνισε πως μπορεί η ΑΕΛ να έχει τον πιο χαμηλό προϋπολογισμό από τις έξι ομάδες που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ, αλλά θα δώσουν τη μάχη της διάκρισης. «Οι προϋπολογισμοί δεν κερδίζουν παιχνίδια. Βοηθούν όμως. Την περασμένη σεζόν κάναμε καλά τη δουλειά μας και κερδίσαμε δίκαια μια θέση στην Ευρώπη». Ο Μπαλταζάρ αναφέρθηκε στα κακώς έχοντα της ομάδας κατά την περσινή σεζόν: «Ανέλαβα έναν σύλλογο που ήταν κατεστραμμένος από εχθρότητα. Οι παίκτες μου είχαν πει πως δεν πίστευαν ότι θα  κέρδιζαν άλλους πόντους στα πλέι οφ.  Αρχίσαμε κάτι όμορφο την περασμένη σεζόν και τώρα ενισχύουμε το έργο μας».

Όσο για τις προσθήκες, ανέφερε: «Ήμουνα προσεκτικός στις επιλογές μου γιατί οικονομικά δεν ήμαστε οι πιο δυνατοί στην Κύπρο. Το αντίθετο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να συνδυάσω την τεχνική και την τακτική, με τις ανθρώπινες ποιότητες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ και είμαστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που μας περιμένουν». Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ΑΕΛ, όχι μόνο στο πρακτικό μέρος της δουλειάς του που είναι η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας. Γνωρίζει τον τρόπο για να παίρνει το μάξιμουμ των ποδοσφαιριστών, όμως το πιο σημαντικό είναι πως με την παρουσία και τον χαρακτήρα του έχει προσδώσει άλλον αέρα στον σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ