aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη!

Αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ)

Αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη. Τέτοια ήταν η ΑΕΚ στο προχθεσινό πρώτο παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς στο «Λιμπνάουαρ», αναγκάζοντας ακόμη και τους Αυστριακούς, είτε αυτοί είναι οπαδοί της «θύελλας», είτε δημοσιογράφοι, να μιλάνε με θαυμασμό για την ομάδα του Αντονί Ιραόλα.

Διαβάστε επίσης: Ούτε με… δεμένα μάτια να αγωνίζονταν!

Η ΑΕΚ παίζοντας εξαιρετικά σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, ειδικά επιθετικά, πήρε ένα πολύ καλό προβάδισμα (2-0), ενόψει του επαναληπτικού στη Λάρνακα (16/08). Ωστόσο, όπως είπε και ο Βάσκος τεχνικός, οι παίκτες του θέλει να παραμείνουν προσγειωμένοι, να πραγματοποιήσουν αντάξια ή καλύτερη εμφάνιση την ερχόμενη Πέμπτη, και κυρίως να μην επαναπαυτούν στο 2-0, για να επιτευχθεί οριστικά η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από την ΑΕΚ και οδεύει προς άλλη Κυπριακή ομάδα!

Για περίοδο κατά την οποία ακόμη οι ομάδες έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, οι κιτρινοπράσινοι ήταν αψεγάδιαστοι. Παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι την, καταθέτοντας την ποιότητά τους, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για να επιβληθούν της Στουρμ και να ανοίξουν τον δρόμο για την διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, την οποία αγνοούν από τη σεζόν 2011-12. Από την αρχή οι Λαρνακείς επέβαλαν τον ρυθμό τους και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και τα δύο γκολ στο β’ μέρος, ανέβασαν την ψυχολογία τους στον… Θεό. Και παρά το ισχυρό προβάδισμα, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν τα παράτησαν ποτέ, δεν άφησαν τον αντίπαλο να κερδίσει μονομαχία που θα τον έσπρωχνε πιο μπροστά, κι αν η Στουρμ πήγαινε να δημιουργήσει κάτι καλό, οι αμυντικοί της και ο Τόνιο ήταν εκεί παρόντες για να κάνουν το καθήκον τους.

Διαβάστε επίσης: Μόνο 12.000 γράφτηκαν στο Μητρώο φιλάθλων

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, αλλά με βάση την προχθεσινή εικόνα των δύο ομάδων, θα χρειαστεί να έλθουν όλα ανάποδα για να χάσει την πρόκριση η ΑΕΚ. Απαιτείται, όμως, προσοχή. Η αποφασιστικότητα που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να αλλοιωθεί σε μία εβδομάδα και δεν είναι δυνατό να πετάξουν στα σκουπίδια μια τόσο σημαντική νίκη, η οποία συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση. Το πιθανότερο είναι πως την Πέμπτη, η ΑΕΚ θα είναι ακόμη καλύτερη για να κλειδώσει την πρόκριση, περιμένοντας να μάθει εάν η σλοβακική Τρεντσίν, θα είναι τελικά ο αντίπαλός της στα πλέι οφ, αφού ως γνωστόν στο πρώτο ματς διέλυσε τη Φέγενοορντ με 4-0.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ