aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑβραάμ στον Active: «Αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας ήταν απίστευτο!»

Αβραάμ στον Active: «Αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας ήταν απίστευτο!»

Τον πόθο που υπήρχε από όλους στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ για κατάκτηση του κυπέλλου πέρσι τέτοια μέρα στον τελικό με τον ΑΠΟΕΛ περιέγραψε ο Ανδρέας Αβραάμ. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα λέμε όλα» ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στην ομάδα της Λεμεσού και χαρακτήρισε ως τη δική του Ιθάκη τους γαλαζοκίτρινους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Σημαδιακή η σημερινή μέρα, σαν σήμερα πέρυσι η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο με νίκη 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ. Κόρνερ δικό σου και κεφαλιά του Ντόσα. Πώς το ζήσατε; «Μεγάλες οι χαρές, συγκίνηση. Είναι στιγμές που μένουν αξέχαστες. Θυμάμαι όταν έφτασε το πούλμαν στη Λεμεσό αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας ήταν απίστευτο».

Η Λεμεσός ξενύχτησε εκείνο το βράδυ: «Ναι, είναι η αλήθεια. Είχε πάρα πολλή κόσμο. Βλέπαμε τη χαρά στα μάτια του κόσμου. Αυτό μας ικανοποιούσε και εμάς γιατί πήραμε ένα τρόπαιο που ήθελαν πάρα πολύ στη Λεμεσό».

Τι θυμάσαι περισσότερο από εκείνο το παιχνίδι; «Εκτός από το τέλος του παιχνιδιού; (γέλια). Σε όλη την πορεία μας στη διοργάνωση είχαμε περάσει στο μυαλό μας ότι έπρεπε να τα καταφέρουμε και νομίζω ότι όλη τη μέρα εκείνη, στα αποδυτήρια ακόμα και στο λεωφορείο όταν πηγαίναμε στη Λευκωσία το βλέπαμε στα μάτια μας ότι αυτό το κύπελλο δεν μπορεί να χαθεί. Και νομίζω είναι αυτό που κρατάω από εκείνη τη μέρα».

Η ΑΕΛ έχασε πολλές φορές σε τελικό κυπέλλου, τι διαφορετικό υπήρχε πέρυσι; «Νομίζω πέρσι πηγαίναμε ως αουτσάιντερ γιατί παίζαμε με τον ΑΠΟΕΛ. Δείξαμε πέρσι όμως ότι η ομάδα δεν μασούσε. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια και ντέρμπι. Ήμασταν στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα λίγο πριν τα πλέι οφ. Δείξαμε και στο γήπεδο ότι η ομάδα μας ήθελε περισσότερο το κύπελλο».

Θα μπορέσει η ΑΕΛ να επαναλάβει τέτοιες στιγμές; «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και φέτος. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Φτάσαμε στα ημιτελικά, το δείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ ότι ήμασταν αποφασισμένοι. Θα δούμε, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και αυτό μας δίνει ελπίδα για χαρές και τίτλους».

Τι περιμένεις από την ΑΕΛ τα επόμενα χρόνια; «Καταρχήν, δεν πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Υπάρχει ο κορμός, λήγουν μόνο 3-4 συμβόλαια που σημαίνει δεν θα αλλάξει θέλω να πιστεύω η ομάδα. Ο προπονητής όπως φαίνεται θα μείνει, που σημαίνει αν καταφέρουμε να δυναμώσουμε με κάποιες προσθήκες την ομάδα νομίζω θα έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους και είναι κάτι που το θέλουμε».

Μέχρι που είναι το ταβάνι της ΑΕΛ; Εξάδα; Τετράδα; Κάτι παραπάνω; «Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και οι επιτυχίες είναι μονόδρομος για τις μεγάλες ομάδες. Πιστεύω μπορούμε να διεκδικήσουμε έξοδο στην Ευρώπη, κύπελλο ακόμα και το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα του χρόνου. Ίσως κάποιες ομάδες να έχουν προβλήματα με τα οικονομικά τους, τουλάχιστον αχνοφαίνεται. Αν μια ομάδα που ήταν συγυρισμένη τα τελευταία χρόνια θα μπορεί να το διεκδικήσει».

Η ΑΕΛ είναι η Ιθάκη σου; «Ναι, είναι μια Ιθάκη για εμένα η ΑΕΛ. Είμαι πάρα πολύ καλά στην ομάδα ναι».

Που σου αρέσει τελικά να παίζεις; «Μου αρέσει να παίζω αριστερό χαφ, αλλά πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίζω και μπακ».

Πώς είδες τη σεζόν που ολοκληρώθηκε; «Ήταν όπως το βλέπαμε από την αρχή. Είναι κρίμα που τελείωσε, πιστεύω θα μπορούσε να το τελειώσουμε, αλλά εντάξει. Είναι σεβαστή η απόφαση και θα δούμε πως θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Ευχή όλων μας να είναι όλα καλά και να μπορέσουμε να αρχίσουμε μακριά από την πανδημία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ