aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: «Τελικός με την Ομόνοια, παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο»

Αυγουστή: «Τελικός με την Ομόνοια, παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο»

Ως τελικό χαρακτήρισε ο Σωφρόνης Αυγουστή το ντέρμπι του Σαββάτου (4/1) με την Ομόνοια. Ο Κύπριος τεχνικός μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε τη σημασία του αγώνα με τους πράσινους, έδωσε πιθανότητες 50-50% στις δύο ομάδες και κάλεσε τον κόσμο του Απόλλωνα να γεμίσει τη δυτική κερκίδα του Τσιρείου.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή επιβεβαίωσε έμμεσα το ενδιαφέρον του Απόλλωνα για τον Νικολά Ντιγκινί του Άρη, ενώ σημείωσε πως θα γίνουν τουλάχιστον δύο μετεγγραφές τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο ομάδα, αλλά παίζουμε στη δική μας έδρα, μπροστά στο δικό μας κόσμο και θέλουμε να τους χαρίσουμε χαρά. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Βρήκαμε δυσκολίες, αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Όσοι θα κληθούν να παίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Και οι τρεις που θα μπουν μέσα για να καλύψουν τις απουσίες, θα μας δώσουν τις λύσεις. Μας χαροποιεί που ήρθε ο κόσμος μας μαζικά στο Παφιακό. Έχουμε παίκτες που δεν είδαν τον κόσμο να γεμίζει την Δυτική. Πιστεύω ήρθε η ώρα να γίνει αυτό».

Για τους τραυματίες: «Ενσούε και Γκακπέ είναι πολύ καλά και βρίσκονται καλό δρόμο, ο Έκτορ έχει ενοχλήσεις, θα δούμε στην πορεία αν θα ακολουθήσει την ομάδα το Σάββατο. Ο Χάμπος κάνει αγώνα δρόμου, ο Φακούντο θα είναι μαζί μας».

Για τις μετεγγραφές που θα γίνουν και αν ενδιαφέρει ο Ντιγκινί: «Κάθε καλός παίκτης ενδιαφέρει την ομάδα. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση. Όταν κινείσαι για παίκτες με αξία είτε λέγεται Ντιγκινί είτε οτιδήποτε άλλο γίνεται η προσπάθεια. Και αυτοί ου θα έρθουν πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Ναι, η μετεγγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το ματς σε 48 ώρες. Οι δύο θέσεις που θα προχωρήσουμε είναι αυτές που έχουμε ανακοινώσει. Αυτά τα πράγματα θέλουν αρκετή δουλειά, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με εύκολες υποθέσεις».

Για τον Μπεσάτ: «Δουλεύει με την ομάδα, δεν δημιουργεί κανένα θέμα. Θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και θα το δούμε με την επιστροφή του στην Κύπρο. Είναι δύσκολο να επιστρέψει ξανά στην ομάδα».

Aν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελλάδα, όπως γράφτηκε, για τον Φακούντο Περέιρα απάντησε ο Φανούριος Κωνσταντίνου: «Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε για τον Φακούντο, ούτε για άλλον παίκτη».

Για τη σημασία του αγώνα με την Ομόνοια: «Είναι ένα παιχνίδι τελικός. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, αυτή την εβδομάδα έχουμε αυτό τον τελικό και την επόμενη πάλι το ίδιο θα λέμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Είναι ένα παιχνίδι 50-50, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει».

Για την πίεση που υπάρχει στον Απόλλωνα: «Από την πρώτη μέρα που επέστρεψα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Θα έχει δυσκολίες το παιχνίδι αλλά πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

Για την Ομόνοια: «Η Ομόνοια έχει αρκετούς καλούς αυτοματισμούς στο επιθετικό κομμάτι. Πρέπει να περιορίσουμε τον αντίπαλο σε αυτό το κομμάτι και ταυτόχρονα να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του αντιπάλους. Και οι δυο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων απάντησε ο Φανούριος Κωνσταντίνου: «Οι διεργασίες έχουν αρχίσει. Να είστε σίγουροι ότι ο Απόλλωνας θα ανταμείψει όλους όσους έχουν τιμήσει αυτή τη φανέλα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ