ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ίσως και να πρόκειται για την καλύτερη περίοδο του Απόλλωνα. Μιλάμε για την τωρινή του πορεία ή για να το θέσουμε πιο ξεκάθαρα, για τη μετά Εμανουέλ εποχή. Με το ίδιο σχεδόν έμψυχο δυναμικό, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ.
Οι κυανόλευκοι έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα και συνεχίζουν απτόητοι τον δρόμο τους. Μόνο νίκες, εκτός από τρεις ισοπαλίες, με την Ανόρθωση, τον Εθνικό και την ΑΕΛ, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να ξεφύγει, κι ας είχε χάσει στη Λεμεσό από τον Απόλλωνα με 2-0.
Ο Αυγουστή σουλούπωσε την ομάδα του στη μεσαία γραμμή, της έδωσε κατεύθυνση, καθόρισε τον στόχο και αξιοποίησε ό,τι είχε στη διάθεση του. Έχασε τον Μαγκλίτσα, αλλά επέστρεψε ο Γκιέ Γκιέ. Έδωσε ευκαιρίες στον Σαρδινέρο, ο οποίος συνέτεινε στο να πάρει πολύτιμους βαθμούς η ομάδα, ενώ δεν δίστασε να ρίξει στην ενδεκάδα τον έμπειρο Σέρζιο. Ο τελευταίος είναι από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αναγεννήθηκε ο Ντα Σίλβα. Η αξία του Βραζιλιάνου δεν σηκώνει αμφισβήτηση, όμως με τον τρόπο που αγωνίζεται τώρα ο Απόλλων είναι πιο απελευθερωμένος και πιο προσηλωμένος στα οργανωτικά και επιθετικά του καθήκοντα. Ο Ντα Σίλβα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του. Ο Σατσέτι και ο Κυριάκου έχουν άλλους ρόλους, ο πρώτος πιο αμυντικούς και ο δεύτερος να βοηθά και επιθετικά.
Τέτοιον Απόλλωνα, παθιασμένο και επιθετικό, έχουμε να δούμε από την εποχή των Χριστοφή, Γιαγκουδάκη, Πίττα, Χαραλάμπους, Σπόλιαριτς, Ιωάννου, Ιωσηφίδη, Τσολάκη, Τσέποβιτς και Κρισμάρεβιτς. Ή και αυτή του πρώτου τίτλου με τους Πτακ και Πεσίροβιτς. Εκείνη η αρμάδα παικτών έτρεχε, είχε ποιότητα, «πυροβολούσε» από όλα τα σημεία και έβγαζε πάθος.
Η σημερινή ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να φτάσει πολύ ψηλά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσεκτική δουλειά και η πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη είναι αποτέλεσμα σωστής οργάνωσης και στελέχωσης. Δεν είναι τυχαίο πως συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πέμπτη σερί σεζόν. Ο στόχος για φέτος είναι να κατακτήσει τον τίτλο.
Είναι δύσκολο γιατί η διαφορά του Απόλλωνα από τον πρώτο ΑΠΟΕΛ είναι στους 7 βαθμούς. Απομένουν άλλοι οκτώ αγώνες στους οποίους οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν τα ρέστα τους. Είναι δύσκολο, όμως δεν είναι απίθανο με την εικόνα που βγάζει ο φετινός Απόλλων.