aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: «Μετεγγραφές είναι όλοι οι παίκτες. Πολύ καλή η Ομόνοια, αλλά…»

Αυγουστή: «Μετεγγραφές είναι όλοι οι παίκτες. Πολύ καλή η Ομόνοια, αλλά…»

Παιχνίδι έξι βαθμών χαρακτήρισε το κυριακάτικο με την Ομόνοια στην «Αρένα» ο τεχνικός της ΑΕΚ Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Κύπριος προπονητής μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως οι πράσινοι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, όμως δήλωσε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια φορμαρισμένη ομάδα. Στόχος μας πάντα είναι η νίκη. Κάθε προπονητής προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, έτσι θα κάνουμε και εμείς, έτσι θα προσπαθήσει να κάνει και η Ομόνοια», σημείωσε αρχικά.

Για τα αγωνιστικά δεδομένα, είπε: «Ο Νιλς (σ.σ. Σούτερντεν) δεν θα είναι μαζί μας αύριο, ο Χάουγκεν θα είναι. Ο Τρουγιόλς πέρασε δύσκολα, θα δούμε και σήμερα σε ποια κατάσταση είναι και αν μπορεί, θα είναι μαζί μας».

Πόσο διαφορετικό θα ήταν το ντέρμπι αν επιτρεπόταν η παρουσία κόσμου; «Ξέρω πολύ καλά πόση δυναμική δίνει στην ομάδα το Αρένα όταν είναι γεμάτο, όμως τώρα αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας».

Είναι κομβικό το παιχνίδι με την Ομόνοια; «Από τη στιγμή που είμαστε με τους ίδιους βαθμούς με τον αντίπαλο, είναι παιχνίδι έξι βαθμών. Σίγουρα αυτός που θα κερδίσει, θα κερδίσει έδαφος».

Για το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι μια γρήγορη ομάδα και τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ: «Το τελευταίο διάστημα όλες οι ομάδες προσπαθούν να μας παίξουν στην κόντρα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά και εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα».

Αν θα γίνουν περαιτέρω μετεγγραφές, απάντησε: «Μετεγγραφές είναι όλοι οι παίκτες που είναι στην ΑΕΚ. Είναι άδικο να τους μειώνουμε. Για να έρθει κάποιος, πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Πήρα κάποιες αποφάσεις από νωρίς, η διοίκηση τους υλοποίησε και έχουμε μαζί μας ήδη τους δυο παίκτες. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που έδειξαν ότι αξίζουν και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Την ομαδική δουλειά και την θέληση που βγάζουν».

Που οφείλεται το μηδέν παθητικό; «Το μηδέν παθητικό οφείλεται σε όλους τους παίκτες. Υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό γιατί στα ντέρμπι όταν χαλαρώσεις, θα σε τιμωρήσουν».

Περίμενες από τόσο νωρίς να δεις τη βελτίωση της ΑΕΚ; «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες γι’ αυτό είμαι εδώ. Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας. Θέλουμε μαζί με τους παίκτες να ολοκληρώσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σωφρόνη Αυγουστή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ