aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή για Ρόκα: «Για να τον εκτιμούν τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά»

Αυγουστή για Ρόκα: «Για να τον εκτιμούν τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά»

Τις σκέψεις του για την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή ανέλυσε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον Εθνικό ο Κύπριος τεχνικός σημείωσε πως για να υπάρχει καθολική εκτίμηση στην ΑΕΚ για τον Ισπανό σημαίνει άφησε έργο στην πρώτη θητεία του και σημείωσε πως με τις διασυνδέσεις που έχει μπορεί να φέρει ποιοτικούς παίκτες που θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή τόνισε ότι επιβάλλεται οι κιτρινοπράσινοι να βελτιωθούν και δήλωσε αισιόδοξος πως στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση η ΑΕΚ θα είναι πιο ανταγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τον αγώνα με τον Εθνικό, είπε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα για να παραμείνουμε κοντά στην τέταρτη θέση για να δούμε μέχρι το τέλος που μπορεί να μας βγάλει».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που η ομάδα προβληματίζει στα ντέρμπι. Θέμα ατομικής ποιότητας; Μπορεί να πάρει η ομάδα ευρωπαϊκό εισιτήριο με το υπάρχον ρόστερ; «Κάθε παιχνίδι είναι τρεις βαθμοί, σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για τη νίκη. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Βλέπουμε στη φετινή χρονιά πόσο δύσκολο είναι το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν αυτοί οι διαθέσιμοι βαθμοί μέχρι το τέλος και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε και οι τρεις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από εμάς μας έχουν κερδίσει με βαρύ σκορ και πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, και θα τα αλλάξουμε στα πλέι οφ για να τους δημιουργήσουμε προβλήματα».

Για τους Χάουγκεν και Σούτερντεν: «Ο Χάουγκεν προπονείται κανονικά. Ο Νιλς επέστρεψε, μέρα με τη μέρα αξιολογείται και αν είναι 100% έτοιμος θα βρίσκεται μαζί μας για το παιχνίδι της Δευτέρας».

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν ενημερώθηκες πως επιστρέφει στην ομάδα ο Τσάβι Ρόκα; «Ακούστηκε πολύ καλά στον κόσμο της ομάδας και στους ανθρώπους της που επέλεξαν να τον φέρουν ξανά στην ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που για να έχει τόσο μεγάλη εκτίμηση από όλους σίγουρα τα θετικά του είναι περισσότερα από τα αρνητικά και έχει κάνει έργο στην ομάδα και γι’ αυτό τον εκτιμούν όλοι. Από την στιγμή που τον επέλεξε η ομάδα, σίγουρα ο καθένας από το δικό του κομμάτι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσουμε να βρει η ομάδα τον δρόμο της και να διεκδικήσει τους στόχους της τη νέα σεζόν. Όλοι ξέρουμε ότι έχει αρκετά καλές διασυνδέσεις, να έρθουν εξαιρετικοί παίκτες στην ομάδα για να μας δώσει το κάτι παραπάνω τη νέα χρονιά».

Για την νοοτροπία νικητή που απουσιάζει: «Για να αλλάξει η νοοτροπία θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας. Παίζουμε 11 ενάντια σε 11. Aυτό είναι το θέμα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το γήπεδο μας. Έχει μεγάλη δυναμική αυτή η έδρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ