aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή για Ρόκα: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε»

Αυγουστή για Ρόκα: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε»

Απόφαση του Τσάβι Ρόκα ήταν η αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κύπριος τεχνικός μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο τέως προπονητής της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ισπανό Τεχνικό Διευθυντή, και σημείωσε πως από την στιγμή που έκρινε ότι δεν ήταν ο κατάλληλος για να συνεργαστεί την επόμενη σεζόν πάρθηκε η καλύτερη απόφαση για την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: «Χείμαρρος» ο Αυγουστή: «Δεν θα ήταν σωστό να έμενα, κάποια πράγματα επηρέασαν»

Διαβάστε αναλυτικά

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την σχέση σου με τον Τσάβι Ρόκα. Ποια είναι η αλήθεια; «Ο Τσάβι έκανε σπουδαίο έργο στην ομάδα και η ΑΕΚ έμαθε να λειτουργεί με Τεχνικό Διευθυντή. Πήγανε στη σίγουρα λύση με τον Τσάβι, την επιτυχημένη λύση. Εγώ τον Τσάβι τον γνώρισα τώρα όταν ήρθε στην Κύπρο. Είναι απόφαση δική του ώστε να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή την επόμενη σεζόν».

Εννοείς ότι ήταν απόφαση του Τσάβι Ρόκα η αποχώρησή σου; «Αν έλεγε ο Τσάβι να συνεχίσουμε μαζί θα συζητούσαμε τώρα; Αφού το είπε και η διοίκηση ότι θα αποφάσιζε ο Τσάβι. Δεν είχα κανένα θέμα μαζί του. Ο άνθρωπος ήρθε, είδε και ήθελε να συνεχίσει με το δικό του πλάνο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Σας είπα, είναι σημαντικό ότι με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. που εκτιμώ ιδιαίτερα πάρθηκε η καλύτερη απόφαση για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί η ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν να αλλάξει τρεις προπονητές. Και δεν θα ήταν καλό για μένα να άρχισε η νέα σεζόν και στα πρώτα παιχνίδια, με την πρώτη αποτυχία να φύγει ο προπονητής».

Τι χάλασε στα αποδυτήρια; «(γέλιο). Αυτό που χαλάει τα αποδυτήρια είναι τα αποτελέσματα. Στις νίκες είναι όλα καλά, στις αποτυχίες βγαίνουν τα προβλήματα στην επιφάνεια. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα, και το γνωρίζει ο πρόεδρος, είναι ότι δουλέψαμε πολύ και η ομάδα έδειξε βελτίωση. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και βλέπουμε μπροστά. Μπορεί και μετά τις δηλώσεις που έκανα μετά το παιχνίδι να ήταν καλύτερο να διακοπεί άμεσα η συνεργασία μας. Εγώ ήθελα να παραμείνω και τη νέα χρονιά, όμως αν ξέρω ότι τελειώνω τη σεζόν και φεύγω δεν ήταν σωστό να ήμουν εκεί από την στιγμή που άρχισε ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Δεν θα ήταν σωστό για μένα. Το ζήτησα και από τον πρόεδρο να με ενημερώσει για να ηρεμήσω και εγώ. Δεν γινόταν κάθε φορά να με ρωτάνε αν μίλησα με τον Τσάβι. Αφού πάρθηκε απόφαση από τον Τεχνικό Διευθυντή ότι δεν μπορώ να δουλέψω με τον Σωφρόνη και πρέπει να πάω με κάποιον που εμπιστεύεται καλά έκανε γιατί η ΑΕΚ πέρασε αρκετά τη φετινή σεζόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ