aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: «Δεν κρυφτήκαμε. Δεν αλλάζω για κανέναν»

Αυγουστή: «Δεν κρυφτήκαμε. Δεν αλλάζω για κανέναν»

Για το σπουδαίο επίτευγμα της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά την απώλεια των δύο τίτλων πέρυσι, την απογοήτευση που κυρίευσε όλους στο τέλος της χρονιάς και τη φιλοσοφία του μίλησε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» στη Cytavision.

Διαβάστε επίσης: Κίρζης: «Ήταν λάθος μου, έπρεπε να μιλήσω μετά την απώλεια του πρωταθλήματος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε απογοητευτικά. Αρχίσαμε την προετοιμασία και είπαμε πως θα στηριχτούμε σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές για αν δώσουμε απαντήσεις πως οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που έχασαν δύο τίτλους, έγραψαν ιστορία με τον Απόλλωνα. Όταν ξαναβρεθήκαμε μετά τις δύο απώλειες, έπρεπε να τους δώσουμε ξανά τα κίνητρα, να πιστέψουν πως ήταν καλοί ποδοσφαιριστές και να αφήσουν πίσω την περσινή χρονιά. Όσες δυσκολίες κι αν βρούμε, θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε να παίξουμε τέσσερα παιχνίδια για να μπούμε στους ομίλους. Η δική μου φιλοσοφία, μου άρεσε να κάνω φιλικά με δυνατούς αντιπάλους ώστε να δούμε τις αδυναμίες. Είδαμε πως δύο σεζόν τα φιλικά μας βοήθησαν για να είμαστε στους ομίλους».

Για τη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που είναι στους ομίλους:

«Έπρεπε να αφήσουμε πίσω την περσινή σεζόν. Σίγουρα απογοητευτήκαμε. Η φετινή σεζόν ήταν σημαντικό να αρχίσει θετικά. Δυναμώνει περισσότερο σαν ομάδα, αυτό σημαίνει. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές. Σε μια σεζόν δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα, παίζαμε Ευρώπη και Κύπρο και λέγαμε πως έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και ήταν σταθερή ομάδα. Να μπορέσει η ομάδα να παρουσιάζεται με το ίδιο πρόσωπο».

Για το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στον Απόλλωνα. Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι από την διοίκηση μέχρι τον φροντιστή. Υπάρχουν εκεί για έναν σκοπό. Να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές, να τους παραχωρήσουν όλα όσα χρειάζονται. Ο καθένας να έχει το κομμάτι του. Υπάρχει μια ομάδα που ο προπονητής πρέπει να έχει καλή συνεργασία με όλους. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν ποδόσφαιρο, κι όταν αυτοί είναι καλά, τότε θα φέρουν καλά αποτελέσματα».

Για την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές: «Πρέπει, να σέβεσαι τους ποδοσφαιριστές σου και αυτοί εσένα. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από την ομάδα, όμως υπάρχει μια γραμμή που πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός».

Για τους Κύπριους και αν μπορούν να έχουν περισσότερη παρουσία στην ομάδα: «Το επίπεδο έχει ανέβει στο Κολόσσι. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν παίξει ποδοσφαιριστές που έφυγαν δανεικοί, ώστε να έρθουν πίσω πιο έτοιμοι. Από την στιγμή που δεν σου δίνεται ευκαιρία, πρέπει να την αρπάξεις από τα μαλλιά. Όπως γίνεται και με εμάς τους Κύπριους προπονητές. Ανέβηκε πολύ το επίπεδο μας, και πιστεύω πως θα τα πάει καλά η Εθνική μας. Πρέπει όλοι μας να πάμε κοντά σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πρέπει μια φορά να προχωρήσει».

Πως βλέπει τον εαυτό του σε πέντε χρόνια: «Να διορθώνω τα λάθη μου. Όμως δεν θα αλλάξω τον χαρακτήρα μου για να ικανοποιήσω κάποιους άλλους. Έξω από το γήπεδο είμαι με όλους φίλος, όμως μέσα στο γήπεδο θέλω να κερδίζω».

Αν αδίκησε κάποιον ποδοσφαιριστή: «Έκανα ένα λάθος με έναν και το συζητήσαμε, και δεν ήταν ο Παπουλής. Ακούστηκε ότι τσακωθήκαμε στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Ποτέ δεν είχα τίποτα μαζί με τον Φώτη. Έπρεπε όταν κάνεις ένα λάθος να έχεις την δύναμη να τον καλέσεις και να τους πεις συγγνώμη».

Για τον Παπουλή και την πορεία του στον Απόλλωνα: «Δεν νομίζω πως θα μπορούσε να κάνει τέτοια καριέρα στην Ελλάδα. Ο Φώτης θα είναι πολύ καλύτερος φέτος. είναι η μόνη σεζόν που έκανε φουλ προετοιμασία και τον βλέπουμε από την αρχή τόσο έτοιμο».

Για τον Χάμπο Κυριάκου και την πρόταση που απορρίφθηκε: «Έπαιξε καλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Πέρυσι έκαμε το κομμάτι του με την μετεγγραφή στην Εστορίλ. Πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο και θα έρθει κι άλλη πρόταση, είμαι σίγουρος. Ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε ο Χάμπος με τους τραυματισμούς… αυτό που έκανε προχθές να βάλει γκολ και να ζήσει αυτή την εμπειρία, είναι μεγάλο κατόρθωμα για τον ίδιο».

Γιατί «κρύφτηκαν» ο ίδιος και η διοίκηση μετά το τέλος της περσινής σεζόν: «Δεν εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Σίγουρα ήμασταν πληγωμένοι. Μας πλήγωσε πάρα πολύ η περσινή σεζόν, όχι μόνο γιατί χάθηκε ο τίτλος. Το χειρότερο είναι να σου λένε ήσουν ο καλύτερος και έχασες το πρωτάθλημα. Είχαμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο που ήταν κοντά, παίξαμε μπροστά στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Όλοι ξέρουμε την δύναμη του, αφού απέκλεισε μεγαθήρια στην Ευρώπη. Δεν έχουμε έδρα στην Λεμεσό, αφού δεν υπήρχε ασφάλεια στο γήπεδο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφουμε κανέναν, όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές, τις έχω παρακολουθήσει όλες».

Τι λείπει από τον Απόλλωνα για να έρθει το πρωτάθλημα: «Να κάνει το παραπάνω βήμα και όταν είναι κοντά με τους άλλους να ανοίξουμε την διαφορά. Πέρσι στο παιχνίδι στη Λεμεσό, το κάναμε. Η ατυχία όμως μας στέρησε εκείνη τη νίκη, ακόμα και την ισοπαλία που θα μας έδινε το πρωτάθλημα».

Για τον Νίκο Κίρζη: «Ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια έκανε πολλές προσπάθειες και θέλει το πρωτάθλημα. Σίγουρα έφτασε κοντά και το πιστεύαμε πως μπορούσαμε να το πάρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ