aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: «Χωρίς ενότητα θα διαλύσει η ομάδα. Δεν βαφτίζω παίκτες...»

Αυγουστή: «Χωρίς ενότητα θα διαλύσει η ομάδα. Δεν βαφτίζω παίκτες…»

Συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Πάφος FC, τον μετεγγραφικό σχεδιασμό και όλα όσα απασχολούν την ομάδα του, παραχώρησε ο τεχνικός του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή.

Αρχικά ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουν επιστρέψει όλοι οι παίκτες και θα είμαστε έτοιμοι. Η Πάφος είναι μια επικίνδυνη και γρήγορη ομάδα. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί για να μείνουμε ψηλά και να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στην συνέχεια. Έχουμε τρία σημαντικά παιχνίδια. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί για να κρατηθούμε ψηλά και να πάμε με την καλύτερη ψυχολογία στο ματς με τον ΟΦΗ. Είναι μια εβδομάδα μέσα στην οποία θα δώσουμε τρία σημαντικά ματς, αλλά το πιο σημαντικό είναι το επόμενο και είναι αυτό με την Πάφο. Να καλέσω τον κόσμο να έρθει και να συμμετέχει για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια για τη νίκη. Είδαμε ότι η συμβολή του κόσμου έσπρωξε κάποιες ομάδες και πήραν βαθμούς και εμείς θέλουμε να το έχουμε στο Τσίρειο με την Πάφο, να μπαίνει και ο δικός μας κόσμος στο παιχνίδι, να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο για να υλοποιήσουμε τους στόχους».

Σχετικά με τις μετεγγραφές είπε: «Υπάρχει ακόμη μια θέση διαθέσιμη (σ.σ. στον κατάλογο α’). Θα προσπαθήσουμε να την κλείσουμε μια μετεγγραφή με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έγιναν από τη διοίκηση γιατί όσους θέλαμε έστω και δύσκολα και με αρκετή προσπάθεια καταφέραμε να τους φέρουμε. Ο παίκτης που θα έρθει στην ομάδα θα πρέπει να δέσει και να παίζει με τους υπόλοιπους για το καλό του συνόλου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όποιος ποδοσφαιριστής μπαίνει στο γήπεδο, πρέπει να παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του».

Αν θα αποκτηθεί επιθετικός και παίκτης για τον κατάλογο β’: «Να το ξεκαθαρίσω. Ποτέ δεν βαφτίζω παίκτες για μία θέση. Πολλοί παίζουν και δεξιά και αριστερά και φορ και πίσω από τον φορ. Μου αρέσει να αλλάζουν οι θέσεις οι παίκτες μπροστά και όπου και αν κληθούν να παίξουν, να ανταποκρίνονται. Αυτή την στιγμή η ομάδα θα κάνει μια μετεγγραφή για τον κατάλογο α’ και αυτός είναι ο στόχος. Να βρούμε κάποιον όχι απλά για να έρθει, αλλά να είναι καλός και στα αποδυτήρια. Είναι σημαντικό το καλό κλίμα. Δεν θα γίνει άλλη μετεγγραφή πέραν αυτή του καταλόγου α’».

Για τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μέχρι τώρα, τη μέτρια εικόνα με τη Δόξα στην πρεμιέρα και την πολύ καλή με τις εμφαντικές νίκες με Σαμπουρτάλο και Ερμή: «Δεν ήμασταν ο Απόλλωνας που θέλαμε με τη Δόξα. Η αντίδραση στα επόμενα δύο παιχνίδια ήταν σημαντική. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε. Με την Πάφο πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά παίζουμε στο σπίτι μας και στόχος είναι μόνο τρεις βαθμοί».

Για την κατάσταση των Κατελάρη και Λάρσον: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα είναι άμεσα μαζί μας. Ο Λάρσον ήταν πίσω και ευτυχώς ήρθε η διακοπή και δούλεψε με τους ανθρώπους της ομάδας μέσα στις δύο εβδομάδες. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».

Αν με την αναφορά του περί δημιουργίας καλού κλίματος στα αποδυτήρια εννοεί τα προβλήματα που δημιούργησε ο Ενσούε, απάντησε: «Έληξε το θέμα και δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε. Βγήκαν κάποια πράγματα προς τα έξω από τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε άλλο. Είναι σε άλλη ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Ο πρόεδρος μίλησε και έκλεισε το θέμα Ενσούε. Βλέπουμε μπροστά και πως θα είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για το ξέσπασμά του μετά το παιχνίδι με τον Ερμή κατέληξε: «Είμαστε στην αρχή, είμαστε σε καλό δρόμο. Μια ομάδα για να προχωρήσει πρέπει να έχει ηρεμία σε όλους τους τομείς, διοικητικά, προπονητικά, αποδυτήρια και κόσμος. Όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι. Αν αρχίσουμε να χωρίζουμε τον κόσμο σε αυτούς που θέλουν τον Σωφρόνη και σε αυτούς που δεν τον θέλουν, σε αυτούς που θέλουν τον πρόεδρο, η ομάδα θα πάει μέχρι τον Οκτώβριο και θα διαλύσει. Δεν ξέρουμε αν είμαστε φαβορί ή όχι από τώρα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές έχουν διάθεση και έχουμε ένα δυνατό σύνολο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ