aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAve Totti! Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρώμης

Ave Totti! Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρώμης

Τρεις πάπες,τέσσερις πρόεδροι της ιταλικής Δημοκρατίας και έξι δήμαρχοι Ρώμης. Τρία παιδιά, αλλά και 316 γκολ, εκ των οποίων 307 με την Ρόμα και 250 σε 23 σεζόν της Serie A. Αυτός είναι ο Φραντσέσκο Τότι, ο «αυτοκράτορας» της Ρώμης, που σήμερα κόντρα στην Τζένοα αποχαιρετά την αγαπημένη του Ρόμα.

Ολοι οι αριθμοί στην καριέρα του:

784-Οι εμφανίσεις του Τότι με την Ρόμα, εκ των οποίων 618 στη Serie A. Τρίτος στη γενική κατάταξη πίσω από Μαλντίνι και Μπουφόν και δεύτερος πίσω από τον Μαλντίνι (647) με μία μόνο ομάδα.

307–Τα γκολ του με την Ρόμα, συμπεριλαμβανομένων 250 στη Serie A. Το πρώτο χρονολογείται στις 4 Σεπτεμβρίου 1994, στο Olimpico κατά της Φότζα. Εκείνη την ημέρα ο τρέχων συμπαίκτη του, Τζέρσον, δεν είχε ακόμη γεννηθεί.

250–Τα γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα με την Ρόμα, δεύτερος πίσω από τον Πιόλα (274) στην Serie A.

9–Τα γκολ με την εθνική ομάδα σε 58 εμφανίσεις. Η τελευταία συνέπεσε με τη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βερολίνο.

91–Τα πέναλτι που έκανε γκολ σε 113 συνολικά. Στην Ιταλία δεν είναι κανείς σαν και αυτόν.

180-Από τους 551 παίκτες στη Serie A μέχρι στιγμής, δεν είχαν γεννηθεί στις 28 Μάρτη του 1993, όταν ο Τότι έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A.

4-Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας (Σκάλφαρο, Τσάμπι, Ναπολιτάνο και Ματαρέλα) πέρασαν από τότε που ο Τότι έκανε το ντεμπούτο του. Τρεις Πάπες (Τζοβάνι Πάολο II, Βενέδικτος XVI και Φραντσέσκο), έξι δήμαρχοι (Καράρο, Ρουτέλι, Βελτρόνι, Αλεμάνο, Μαρίνο και Ράγκι).

9-Οι πρόεδροι που είχε: Ντίνο Βιόλα, Βόλα Φλόρα, Τσαράπικο, Ντι Μαρτίνο, Φράνκο Σένσι, Ροσέλα Σένσι, Ρομπέρτο Καπέλι, Ντι Μπενεντέτο, Παλότα.

17-Οι τεχνικοί στην καριέρα του στην Ρόμα: Μπόσκοφ, Ματσόνε, Μπιάνκι, Λίντολμ, Σέλλα, Τζέμαν, Καπέλο, Πραντέλι, Φέλερ, Ντελ Νέρι, Κόντι, Σπαλέτι (2 φορές), Ρανιέρι, Μοντέλα, Λουίς Ενρίκε, Αντρεατσόλι, Γκαρσία.

25–Οι σεζόν της Serie A στις οποίες συμμετείχε, όπως ο Μαλντίνι. Κανείς δεν έχει παίξει περισσότερο.

23–Οι σεζόν της Serie Α,που σκόραρε και δεν υπάρχει κανένας σαν και αυτόν.

38 χρόνια–Στις Νοεμβρίου 2014,σκοράροντας εναντίον στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

19-Τα γκολ που σκόραρε κατά της Πάρμα, το αγαπημένο θύμα του στη Serie A. Στη συνέχεια, υπάρχουν Σαμπντόρια 15, Κάλιαρι και Ουντινέζε 14.

11-Γκολ στον Μπουφόν σε 28 αγώνες. Είναι ο τερματοφύλακας που έχιε δεχθεί τα περισσότερα γκολ από τον Φραντσέσκο.

46–Είναι οι φορές που σκόραρε δύο γκολ ο Τότι στη Serie A. Κανείς σαν κι αυτόν.

4–Τα χατ-τρικ που έκανε στην καριέρα του.

12-Οι φορές που σκόραρε με διαιτητή τον Κολίνα

8057-Οι μέρες από το πρώτο γκολ του στη Serie A (4 Σεπτεμβρίου, 1994 Φότζια) στο τελευταίο, 25 Σεπτεμβρίου, 2016 στο Τορίνο.

8827-Οι μέρες που μεσολάβησε μεταξύ του ντεμπούτου του, στις 28 Μαρτίου 1983 στη Μπρέσια και το παιχνίδι με την Τζένοα σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ