aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑτσαλάκωτη στο ντέρμπι η Γιουνάιτεντ, o Άλισον έσωσε τη Λίβερπουλ (vid)

Ατσαλάκωτη στο ντέρμπι η Γιουνάιτεντ, o Άλισον έσωσε τη Λίβερπουλ (vid)

Πολύ κακό για το τίποτα!

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία στο «Άνφιλντ», σε ένα αρκετά μέτριο από πλευράς ποιότητας και ρυθμού ματς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και στο τρίποντο.

Κερδισμένη από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 37 πόντους και στο -3 από τους «κόκκινους».

Από την άλλη, η Λίβερπουλ έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη και πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση, με τη Λέστερ να την προσπερνά. Παράλληλα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε για πρώτη φορά μετά το 2005, για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ!

Το ματς

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του ματς, με αργό ρυθμό και λίγες ευκαιρίες. Η Λίβερπουλ είχε τον πλήρη έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας κλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1/3 του γηπέδου, βγάζοντας μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση στο παιχνίδι της. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε αρκετά στο να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ.

Ενδεικτικό πως στο πρώτο 45λεπτο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε εννέα τελικές αλλά μόλις μία στον στόχο. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 17′, με τον Μανέ να παίρνει την μπάλα στην περιοχή, να «σπα» στον επερχόμενο Φιρμίνο, με το σουτ του Βραζιλιάνου να καταλήγει άουτ. Οσο περνούσε η ώρα η Λίβερπουλ πίεζε όλο και περισσότερο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά.

Η μοναδική καλή στιγμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε από στημένη φάση στο 34′, με τον Μπρούνο Φερνάντες να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλισον μετά από χτύπημα φάουλ.

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «κόκκινους» να μπαίνουν με πιο δυνατά και με σαφή διάθεση να πιέσουν και να παίξουν πιο επιθετικά. Παρ’ όλα αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Βαϊνάλντουμ στο 53′ να σώζει τελευταία στιγμή με προβολή το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες μέσα από την περιοχή. Εννέα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ είχε μία «καρμπόν» φάση με πρωταγωνιστή τον Σαλάχ.

Στο 75′ η ομάδα του Σόλσκιερ είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Μετά από ωράια κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου και πάλι ο Μπρούνο Φερνάντες με σουτ στην κίνηση, νικήθηκε από τον Άλισον.

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ Αρνολντ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Σακίρι (76′ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (85′ Οριγκί).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινι, Ράσφορντ, Φερνάντες (88′ Γκρινγουντ), Πογκμπά, Μαρσιάλ (61′ Καβάνι).


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ