aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑθλητικός διευθυντής στην Μπαρσελόνα ο Πεπ Σεγούρα!

Αθλητικός διευθυντής στην Μπαρσελόνα ο Πεπ Σεγούρα!

Την «ορφανή», μετά την αποχώρηση του Άντονι Θουμπιθαρέτα, τον Ιανουάριο του 2015, θέση του γενικού διευθυντή στην Μπαρσελόνα αναλαμβάνει ο Πεπ Σεγούρα, ο οποίος την τελευταία διετία ήταν υπεύθυνος στις ακαδημίες και στη δεύτερη ομάδα.

Ο 56χρονος, πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, που θα είναι, ουσιαστικά, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα έχει, πλέον, πιο στενή σχέση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, φροντίζοντας από κοινού για τις μεταγραφικές υποθέσεις των «μπλαουγκράνα».

Κανονικά στη θέση του αθλητικού διευθυντή, δε, παραμένει ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ, αλλά κάτω από τον Σεγούρα, με την Μπάρτσα να ανακοινώνει και επίσημα την Τετάρτη (5/7) την «αναβάθμιση» του τελευταίου

Η Marca, συγκεκριμένα, γράφει για τον βοηθό του Λορένθο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ τη σεζόν 2006-07 και τον προπονητή του Ολυμπιακού τη σεζόν 2007-08, ύστερα από την απόλυση του Τάκη Λεμονή: «Η Μπαρσελόνα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Πεπ Σεγούρα αναλαμβάνει άμεσα τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο, έναν νέο ρόλο, τον οποίο είχε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, πριν απολυθεί από τον Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου το 2015. Ο μέχρι σήμερα υπεύθυνος στις ακαδημίες και στη Β’ ομάδα, αναλαμβάνει επικεφαλής, πάνω από τον Ρόμπερτ Φερνάντεθ, ο οποίος παραμένει, πάντως, στη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ο Σεγούρα προβιβάζεται σε μία μεγαλύτερη θέση, μετά από, μόλις, δύο σεζόν στον σύλλογο. Εκείνος ανέθεσε τις τύχες της β’ ομάδας στον Ζεράρ Λόπεζ και ηγήθηκε μιας ριζικής ανανέωσης. Ο νέος αθλητικός διευθυντής ανανέωσε πριν από λίγες μέρες το συμβόλαιο του Καταλανού κόουτς και εκείνα των Γκάμπρι και Κίκε Αλβάρεζ στις ”μικρές” ομάδες.

Ο Σεγούρα είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με μεγάλη καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δούλεψε στην Μπαρτσα από το 1997 ως το 2005 και αργότερα ως σκάουτερ του συλλόγου. Αργότερα, ήταν βοηθός του Λορένθο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ, πριν αναλάβει ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό, ετοιμάζοντας την ομάδα πριν την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μετά την ελληνική περιπέτειά του, ο Σεγούρα πήγε το 2009 στη Λίβερπουλ, στην οποία και παρέμεινε ως το 2012 ως διευθυντής της ακαδημίας των κόκκινων και μετά, ως προπονητής της ομάδες των ρεζερβών. Το 2015 επέστρεψε στην Μπαρσελόνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ