aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑταλάντα που... τρομάζει, «σκόρπισε» την Βαλένθια και πάει στους «8»! (vid)

Αταλάντα που… τρομάζει, «σκόρπισε» την Βαλένθια και πάει στους «8»! (vid)

Με τον Ολλανδό Χανς Χάτεμπερ να σημειώνει δύο γκολ (16’, 62’) και τους Ίλισιτς (42’) και Φρόιλερ (55’) από ένα ισοπέδωσε την Βαλένθια με 4-1 και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει, δίχως υπερβολή και μεγαλύτερο σκορ. Η Βαλένθια ήταν κάκιστη αμυντικά και άτυχη επιθετικά και κράτησε μια μικρή ελπίδα με το γκολ του Τσέρισεφ στο 66’.

Η Αταλάντα μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και ανέγνωσε από νωρίς τις αδυναμίες στο μεσοαμυντικό κομμάτι της Βαλένθια, που στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε μεγάλα κενά ανάμεσα στις γραμμές της, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολλές φορές εκτεθειμένη. Μόλις στο 5ο λεπτό από φάουλ που παίχτηκε με πάσα ο Γκόμες έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ντομενέκ, που στο 8’ έκανε μια απίθανη επέμβαση όταν ο Ίλισιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Πάσαλιτς με μια υπέροχη κάθετη, αλλά ο πορτιέρε των «νυχτερίδων» είχε την κατάλληλη απάντηση.

Ωστόσο στο 16’ ο δαιμόνιος Πάκο Γκόμες μπήκε από αριστερά έκανε μια πονηρή και χαμηλή σέντρα με αναπήδηση για να έρθει ο Χάτεμπερ με προβολή και να γράψει το 1-0. Στο 21’ ο Γκόσενς απειλεί ξανά, αλλά η μπάλα θα φύγει στην εξωτερική μεριά των γκολπόστ. Η Βαλένθια θα δείξει κάποια ζωή επιθετικά μετά το 30’ με τον Φεράν Τόρες να μπαίνει από δεξιά και να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκουέντες δεν μπορεί να σημαδέψει σωστά με το κεφάλι. Όμως η Αταλάντα ανέβασε και πάλι στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τον Ίλισιτς σημειώνει ένα φανταστικό γκολ, αφού ο Ίλισιτς βρήκε χώρο ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους, να κάνει σουτ με το δεξί και να στέλνει την μπάλα στην εστία του Ντομενέκ για το 2-0.

Η επανάληψη θα φέρει την Αταλάντα να κάνει τέσσερα τα τέρματά της μέχρι το 62ο λεπτό, αφού η Βαλένθια συνέχισε να πελαγοδρομεί στην άμυνα και ειδικά όταν κλήθηκε να αναχαιτίσει τα περιμετρικά σουτ των Ιταλών. Στο 57’ ο Φρόιλερ μετά από μια φάση που κυνήγησε λυσσαλέα ο Πάκο Γκόμες, πήρε την μπάλα από αριστερά και αφού είδε να μην τον μαρκάρει κανένας, ζύγισε το σουτ με το δεξί για να γράψει το 3-0. Στο 62’ ο Χάτεμπερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών και μετά την κούρσα με την οποία διέσχισε το μισό γήπεδο ανενόχλητος, με δυνατό σουτ έγραψε το 4-0.

Στο 64’ ο Θελάδες θα ρίξει στο παιχνίδι τον Τσέρισεφ αντί του Γκέδες και δύο λεπτά μετά ο Ρώσος θα σκοράρει με διαγώνιο σουτ για να δώσει έστω μία ελπίδα στην Βαλένθια, ενώ στο 70’ ο ίδιος παίκτης θα δει τον Γκολίνι να τον αποτρέπει με αυτοθυσία από ένα δεύτερο γκολ, ενώ στο 71’ από δύσκολη θέση ο Μάξι Γκόμες σημάδεψε το δοκάρι. Καλή στιγμή για τον Σολέρ στο 76’ με το σουτ του να φεύγει έξω.

Οι συνθέσεις:

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Καλντάρα (75’ Ζαπάτα) Χάτεμπερ, Χόσενς, Γκόμες (81’ Μαλινόφσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς

Βαλένθια: Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (66’ Τσέρισεφ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (73’ Γκαμεϊρό).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ