aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑστυνομία: «Οπαδός προέβαλε αντίσταση, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί»

Αστυνομία: «Οπαδός προέβαλε αντίσταση, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί»

Το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα πριν το παιχνίδι Ολυμπιακός-Νέα Σαλαμίνα.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή το επεισόδιο που έγινε πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Νέας Σαλαμίνας-Ολυμπιακού στο Μακάρειο Στάδιο στη Λευκωσία, καθώς και τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Νέας Σαλαμίνας, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Λίγο πριν την έναρξη του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα, μερίδα οπαδών της Νέας Σαλαμίνας, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την είσοδο της ανατολικής πλευράς του σταδίου, άρχισαν να οχλαγωγούν και να υβρίζουν μέλη της αντιοχλαγωγικής ομάδας της Αστυνομίας που επιτηρούσαν την είσοδο του σταδίου.

Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για καταστολή της οχλαγωγίας όπου σε κάποια στιγμή 23χρονος που συμμετείχε στα επεισόδια, επιτέθηκε σε αστυνομικό. Όταν τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψή του, αυτός προέβαλε αντίσταση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Τόσο οι πιο πάνω αστυνομικοί όσο και ο 23χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο. Σήμερα το πρωί, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο την όρισε για ακρόαση στις 6 Δεκεμβρίου, 2017.

Παράλληλα, το Δικαστήριο μεταξύ άλλων εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης εισόδου του 23χρονου, σε αθλητικούς χώρους όπου διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις του Σωματείου Νέας Σαλαμίνας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν για προκλητική στάση της Αστυνομίας και ότι στο μέρος υπήρχαν μικρά παιδιά που εκτέθηκαν σε κίνδυνο, απορρίπτονται από την Αστυνομία. Θα ήταν χρήσιμο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας να προβεί σε καταγγελία για να διερευνηθούν οι όποιοι ισχυρισμοί του.

Τονίζεται ότι, η Αστυνομία ενεργεί και εφαρμόζει τη νομοθεσία και θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στους αθλητικούς χώρους, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα. Όλοι έχουμε ευθύνη να ενεργήσουμε για καταπολέμηση του χουλιγκανισμού και απαλλαγή της κοινωνίας και των αθλητικών σωματείων από τέτοια φαινόμενα. Η βούληση της Αστυνομίας προς αυτή την κατεύθυνση είναι ισχυρή και για το σκοπό αυτό επιδιώκει τη συστράτευση όλων, ειδικότερα των παραγόντων του αθλητισμού».

Σημείωση: Φωτογραφία αρχείου  .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ