aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑστεράτη και τετράστερη η Λίβερπουλ (videos)

Αστεράτη και τετράστερη η Λίβερπουλ (videos)

Ήταν όλα υπέρ της: στο πρώτο ματς είχε κερδίσει εκτός έδρας με 1-2. Επίσης, ουδέποτε είχε ηττηθεί στο «Άνφιλντ» από γερμανική ομάδα. Και, το βασικότερο, υπήρχε στις εξέδρες η αδημονία της επιστροφής στο φυσικό της ευρωπαϊκό «χώρο»: το Champions League. H Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Χόφενχαϊμ στην έδρα της με το μαχαίρι στα… πόδια: μόλις στο 10ο λεπτό ο Φιρμίνιο με τακουνάκι βρήκε τον Τσάν, αυτός σούταρε και η μπάλα κόντραρε, ξεγελώντας τον Μπάουμαν για το 1-0. Οι «κόκκινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους 8 λεπτά αργότερα, όταν το σουτ του Βαϊνάλντουμ βρήκε στο δοκάρι και ο Σαλάχ από κοντά έκανε εύκολα το 2-0.

Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι τους χτύπησε, και πάλι ο Τσαν στο 21′ «έγραψε» το 3-0, πετυχαίνοντας 2 γκολ στο ίδιο ματς στην καριέρα του για πρώτη φορά. Η Χόφενχαϊμ μείωσε με τον νεοεισελθόντα Ουτ να σκοράρει με διαγώνιο σουτ για το 3-1, όμως στο 63΄ ο Χέντερσον έδωσε την ασίστ στον Φιρμίνο που διαμόρφωσε το 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι Γερμανοί ήταν να μειώσουν για το τελικό 4-2 με τον Βάνγκερ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, μετά την σέντρα του Κράμαριτς. Κάπως έτσι, με αυτό το «εμφατικό» 4-2, η ομάδα του Κλοπ έκανε το… προφανές: άφησε τη «βαρετή» ποδοσφαιρική γη κι εκτοξεύτηκε στ’ αστέρια.

Αποκλεισμός για Κοπεγχάγη: Το 1-0 του Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να ανατρέψει η Κοπεγχάγη στη Δανία απέναντι στην Καραμπάκ, τη στιγμή που η πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League θα είχε καθοριστική σημασία για την υπόθεση Ζέκα καθώς η Κοπεγχάγη έχει κάνει μέχρι τώρα δύο προτάσεις στον Παναθηναϊκό (σ.σ. η τελευταία 2 εκατομμύρια ευρώ) για τον αρχηγό του τριφυλλιού. Η Κοπεγχάγη άνοιξε το σκορ σε πολύ καλό χρονικό σημείο και συγκεκριμένα πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Ο Σανταντέρ έκανε το 1-0 και οι Δανοί είχαν σκορ… παράτασης.

Οι Αζέροι ωστόσο μπήκαν στην επανάληψη για το γκολ και το κατάφεραν στο 63΄ με τον Ντλοβού. Πλέον η Κοπεγχάγη έψαχνε άλλα δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση. Η απάντηση των Δανών ήρθε άμεσα με τον Πάβλοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τρία λεπτά μετά την ισοφάριση. Oι γηπεδούχοι πίεσαν, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για το τρίτο γκολ, αλλά η λήξη του αγώνα έφερε τους Αζέρους στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους και την Κοπεγχάγη στους ομίλους του Europa League.

«Καθάρισε» η ΤΣΣΚΑ: Με το 0-1 μέσα στην Ελβετία επί της Γιούνγκ Μπόις, η ΤΣΣΚΑ ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Oι Ρώσοι στη ρεβάνς της Μόσχας είχαν από την αρχή του αγώνα την υπεροχή στο ματς και στο 45΄ ο Σενίχοφ έκανε το 1-0 για την ΤΣΣΚΑ, κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα στην επανάληψη. Ο Τζαγκόεφ στο 64′ έγραψε το 2-0 και εκεί η ΤΣΣΚΑ είχε ήδη τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης για να μάθει τους τρεις αντιπάλους της.

ЦСКА – Янг Бойз от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Πεντάρα πρόκρισης η Σπόρτινγκ: Η Σπόρτινγκ είχε κολλήσει στο 0-0 με την Βασιλεία στο πρώτο ματς της Πορτογαλίας, όμως στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου τα «λιοντάρια» πήγαν για να πάρουν αυτό που άξιζαν, δηλαδή την πρόκριση. Μόλις στο 13′ ο Ντουμπιά άνοιξε το σκορ, φέρνοντας την Σπόρτινγκ σε θέση πρόκρισης καθώς οι Ρουμάνοι έψαχναν πλέον δύο τέρματα. Πάντως ο Μοράις έφερε το ματς στα ίσα στο 20΄ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την Σπόρτινγκ με το γκολ του Ακούνα στο 60΄, ενώ οι Στεάουα κατέρρευσε και τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκε την χαριστική βολή με τον Μάρτινς για το 1-3. Oι Πορτογάλοι δεν έριξαν στροφές και ο Μπας Ντοστ στο 75΄ έκανε το 1-4, για να έρθει ο διασυρμός για τους Ρουμάνους με το τελικό 1-5 που διαμόρφωσε ο Μπατάλια στο 88′

ΤΣΣΚΑ-Γιουνγκ Μπόις 2-0 (1-0)
Στεάουα-Σπόρτινγκ 1-5 (0-0)
Κοπεγχάγη-Καραμπάκ 2-1 (0-1)
Λίβερπουλ-Χόφενχαϊμ 4-2 (2-1)
Σλάβια Πράγας-ΑΠΟΕΛ 0-0 (0-2)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ