aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Άσφαιρος» ο Κριστιάνο, αλλά… γάζωσε τη Λάτσιο η Γιούβε

«Άσφαιρος» ο Κριστιάνο, αλλά… γάζωσε τη Λάτσιο η Γιούβε

Tα πάντα κινούνται γύρω από αυτόν- τα πάντα, όμως: οι κάμερες τον δείχνουν περίπου 4 εκατομμύρια φορές/ ματς, στο γήπεδο το 98.7% των θεατών πρέπει να φοράει τη φανέλα του, οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν μανιωδώς, ακούγονται συνθήματα για πάρτη του συνέχεια και ούτω καθεξής.

Λογικό, θα πει κανείς. Άλλωστε, μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν εκ των δύο κορυφαίων παικτών σ’ αυτό το διαγαλαξιακό ποδοσφαιρικό σύστημα. Η Γιουβέντους, ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Πορτογάλος- κι αυτό φάνηκε περίτρανα και στο σημερινό εντός έδρας ντέρμπι με τη Λάτσιο.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας του Αλέγκρι είχε γύρω του σε κάθε φάση 2-3 αμυντικούς (συν ορισμένους οπαδούς της Λάτσιο, αν δεν απατόμαστε), ωστόσο ήταν πολύ καλός- ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- και είχε πληθώρα ευκαιριών να «ματώσει» τα δίχτυα: στο 19΄ είδε τον Στρακόσα ν’ αποκρούει εντυπωσιακά στο σουτ που επιχείρησε, στο 41΄ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 71΄ το «τούβλο» που εξαπέλυσε το έβγαλε και πάλι εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Παρά την γκίνια του CR7, όμως, η «Μεγάλη Κυρία» δεν αντιμετώπισε πρόβλημα: ο Κεντίρα στο 19΄ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως 11 λεπτά αργότερα είχε φτάσει η στιγμή ν’ ανοίξει το σκορ: ο Πιάνιτς με αδιανόητο σουτ, από αυτά που απλά δεν τα… πιάνιτς, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0.

Η αγωνιστική υπεροχή των γηπεδούχων έμελλε να «επιβεβαιωθεί» στο 75΄, όταν ο Κανσέλο γύρισε συρτά , ο Ρονάλντο χόρεψε παραδοσιακούς πορτογαλικούς χορούς και έκανε επικό «τσαφ» πριν βρει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο με το τακούνι, αυτή στρώθηκε στον Μάντζουκιτς που σε κενή εστία το… μπουμπούνισε για το 2-0.

Κάπως έτσι, εφαρμόζοντας άψογα την αμιγώς ποδοσφαιρική τακτική του «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε», η Γιουβέντους έφτασε εύκολα στο 2/2 στο πρωτάθλημα και δείχνει από νωρίς ποιος θα είναι και φέτος το ιταλικό αφεντικό.

Κι ολ’ αυτά με τον Κριστιάνο ακόμα «σβηστό».

Φανταστείτε, δηλαδή, ν’ ανοίξει κι αυτός τις μηχανές στο φουλ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ