aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑσ’ τους να λένε, η ΑΕΛ το βιολί της!

Ασ’ τους να λένε, η ΑΕΛ το βιολί της!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άστρο λαμπρό την οδηγεί την ΑΕΛ! Μπορεί να δυσκολεύτηκε να κερδίσει τη Δόξα, αλλά ποιος νοιάζεται, όταν στο τέλος κατάφερε και πήρε τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στην πρώτη θέση. «Η ΑΕΛ θέλει να κρατηθεί ακόμη μια αγωνιστική στην πρώτη θέση», ήταν τα σχόλια, πριν, αλλά και όταν ακόμη τέλειωσε το ματς.

Είναι φανερό πως την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν την υπολογίζουν οι περισσότεροι για την κατάκτηση του τίτλου, όμως, αυτή κρατάει. Πόσο θα αντέξει θα φανεί στη συνέχεια, όπου την περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Είχαμε πει, μετά τις πρώτες αγωνιστικές, πως το δείγμα ήταν μικρό για να κριθεί η ΑΕΛ. Το ίδιο ισχύει και τώρα, το δείγμα όσο καλό και να είναι, δεν θα είναι ποτέ πειστικό για τους… άπιστους, αν δεν τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα.

Ο μαραθώνιος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και η ΑΕΛ, είναι από τις ομάδες που δεν δήλωσε ποτέ πως έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου, παρά μόνο την έξοδό της στην Ευρώπη. Κι αν καταφέρει να κερδίσει ένα από τα εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι άθλος. Τώρα, αν θα κάνει και κάτι παραπάνω θα φανεί στην πορεία. Η ΑΕΛ συνάντησε δυσκολίες στο Μακάρειο, όπως και σε προηγούμενά της παιχνίδια, αλλά νίκησε.

Οι δυσκολίες είχαν να κάνουν, πρώτα με την αλλαγή της τακτικής που επέλεξε να παρατάξει την ομάδα της η τεχνική ηγεσία. Το 3-5-2, έφερε μια δυσκολία στην εφαρμογή της και ίσως γι’ αυτό δέχτηκε δύο εύκολα γκολ. Όμως, έδειξε αντίδραση και πνεύμα νικητή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά δεν παραδόθηκε. Το 2-1 υπέρ της Δόξας έγινε 2-4 και άσχετα αν μείωσε η αντίπαλός της σε 3-4, άντεξε στο τέλος και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, πριν υποδεχθεί την Ανόρθωση στο Τσίρειο, την επόμενη αγωνιστική.

Η νίκη επί της Δόξας, ήταν η τρίτη συνεχόμενη, μετά από αυτές επί της Ομόνοιας και του Ερμή. Είχαν προηγηθεί οι δύο ήττες από τον Απόλλωνα και τη Νέα Σαλαμίνα, όμως, ούτε το κλίμα χάλασε ούτε και εγκατέλειψαν τα προσπάθειές τους οι ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΛ έδειξε αντίδραση σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, όπως αντίδραση κατέθεσε προχθές, όταν εμφανίστηκαν οι δυσκολίες.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ είχε την ευθύνη να προσαρμόσει ένα νέο τρόπο παιχνιδιού, χωρίς τον άτυχο Τόρες στην ενδεκάδα, αλλά και χωρίς τον Άλεξ Ντα Σίλβα, που έμεινε στον πάγκο. Δεν ήταν όλα τέλεια, όμως, μετρά η συνεχής προσπάθεια. Τα τρία γκολ που δέχτηκε η ΑΕΛ, είναι μέρος του προβληματισμού. Πρόβλημα φάνηκε να υπάρχει από τη δεξιά πλευρά, ενώ ίσως επηρέασε και η αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2. Ό,τι και να ήταν, ο Κέρκεζ καλείται να βρει τις λύσεις κόντρα στην Ανόρθωση την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ