aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆρσεναλ - Βιγιαρεάλ 0-0: Ο μάγος Εμερι γράφει ιστορία και με το Κίτρινο Υποβρύχιο (vid)

Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ 0-0: Ο μάγος Εμερι γράφει ιστορία και με το Κίτρινο Υποβρύχιο (vid)

Ο Ουνάι Εμερι έστησε μαεστρικά τη Βιγιαρεάλ, πήρε το 0-0 από την Αρσεναλ, την οδήγησε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της και και στον πέμπτο δικό του από το 2013 στο Europa League.

Η Βιγιαρεάλ στον πρώτο τελικό Europa League της ιστορίας της. Το «κίτρινο υποβρύχιο» με… «όπλο» το 2-1 του «Θεράμικα» και την τύχη στα δύο δοκάρια του Ομπαμεγιάνγκ, άντεξε στο Λονδίνο, κράτησε στο μηδέν (0-0) την Άρσεναλ και έκλεισε εισιτήριο για το Γκντανσκ, όπου στις 26 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τον αγγλικό «εμφύλιο» στο Champions League, δεν θα υπάρχει και δεύτερος στο Europa League. Αυτός είναι ο πέμπτος τελικός στην καριέρα του Ουνάι Έμερι. Ο Βάσκος θα παίξει τον πέμπτο τελικό αυτής της διοργάνωσης στην καριέρα του και θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο. Έχει κατακτήσει τρία σερί με τη Σεβίλλη, έχει χάσει ένα με την Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ προσπάθησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να βάλει την μπάλα κάτω, αλλά η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη ευκαιρία. Ο Τσουκουέζε στο 5′ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Λένο με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 22′ ο Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 26′ οι «γκάνερς» άγγιξαν το γκολ. Σε φάση διαρκείας μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε το μονοκόμματο διαγώνιο σουτ με το εξωτερικό, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Ρούλι. Ο Τσουκουέζε βγήκε νοκ-άουτ λόγω μυϊκού τραυματισμού και στο 38′ παραλίγο ο Αργεντινός τερματοφύλακας του «κίτρινου υποβρυχίου» να υποπέσει σε απίθανη γκάφα.

Έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε φαινομενικά εύκολο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά με δεύτερη προσπάθεια την μάζεψε. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Ο Πεπέ στο πλασέ του δεν σημάδεψε σωστά, ενώ ο Σμιθ-Ρόου δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρούλι και με πεσμένο τον Αργεντινό κάτω δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 53ο λεπτό η ισπανική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Μορένο είχε δίπλα του τον Τριγκέρος, αλλά δεν τον αξιοποίησε. Τελείωσε μόνος του τη φάση με σουτ με το αριστερό, ο Λένο όμως μπλόκαρε. Στο 79′ η Άρσεναλ είχε και δεύτερο δοκάρι. Και πάλι με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος νίκησε δύο αντιπάλους στον αέρα, πάλι όμως το δοκάρι του στέρησε το γκολ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (90+3′ Ενκετία), Χόλντινγκ, Μάρι, Τέρνι (80′ Ουίλιαν), Σάκα, Σμιθ-Ρόου, Τόμας, Πεπέ, Όντεγκααρντ (66′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (79′ Λακαζέτ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Μάριο Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (90+1 Μορένο), Παρέχο, Κοκλέν, Τριγκέρος, Μορένο, Τσουκουέζε (29′ λ.τρ Πίνο), Αλκάθερ (72′ Μπάκα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ