aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆρσεναλ με... καρύδια! (video)

Άρσεναλ με… καρύδια! (video)

Αντάξιο της φήμης του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο ήταν το ξεκίνημα της Premier League. Με το καλημέρα οι Άρσεναλ και Λέστερ προσέφεραν συγκλονιστική ματσάρα στο «Emirates», που κατέληξε εντέλει σε θρίαμβο των «κανονιέρηδων» με τεράστια ανατροπή στο τέλος (4-3). Παρά την παλικαρίσια εμφάνιση των φιλοξενούμενων και του αναγεννημένου Τζέιμς Βάρντι, αυτή δεν ήταν αρκετή για να τους χαρίσει ούτε καν την ισοπαλία.

Γιατί οι «αλεπούδες» απάντησαν άμεσα με κεφαλιά του Οκαζάκι (5’) σ’ αυτή του Λακαζέτ που έβαλε… από τ’ αποδυτήρια μπροστά την Άρσεναλ (2’). Πήραν μάλιστα και προβάδισμα με το πρώτο γκολ του κορυφαίου τους σκόρερ (έπειτα από άψογη σέντρα του Ολμπράιτον στο 29’).

Η ομάδα του Βενγκέρ ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο (με περιπετειώδες γκολ του Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις). Και παρόλο που ο Βάρντι τη σόκαρε ξανά στο ξεκίνημα του β’ μέρους (ωραία κεφαλιά στο 56’), βρήκε τον τρόπο να… αναστηθεί.

Και η ειρωνεία είναι ότι το έκανε χάρη στις κινήσεις του Αλσατού τεχνικού! Πάνω λοιπόν που η γκρίνια για εκείνον είχε ήδη αρχίσει στο «Emirates», ο Ράμσεϊ ισοφάρισε (με ψύχραιμο πλασέ) στο 83’. Και δυο λεπτά αργότερα η έτερη αλλαγή του -ο επίσης αμφισβητούμενος Ζιρού- υπέγραψε τη λύτρωση.

Η κεφαλιά του Γάλλου λοιπόν έσκασε μέσα από τη γραμμή έπειτα από την πρόσκρουση στο οριζόντιο δοκάρι και τον μετέτρεψε στον ήρωα μιας ψυχωμένης (όσο και σημαντικής) νίκης για τους «κανονιέρηδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 11/8

Άρσεναλ-Λέστερ 4-3
(2’ Λακαζέτ, 45’+2’ Γουέλμπεκ, 83’ Ράμσεϊ, 85’ Ζιρού – 5’ Οκαζάκι, 29’, 56’ Βάρντι)

Σάββατο, 12/8 (17:00)

Γουότφορντ-Λίβερπουλ (14:30)
Γουέστ Μπρομ-Μπόρνμουθ
Έβερτον-Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας-Χάντερσφιλντ
Σαουθάμπτον-Σουόνσι
Τσέλσι-Μπέρνλι
Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 13/8

Νιούκαστλ-Τότεναμ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο, 19/8

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ-Γουότφορντ
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Μπράιτον
Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Άρσεναλ

Κυριακή, 20/8

Χάντερσφιλντ-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Τσέλσι

Δευτέρα, 21/8

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ