aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑριθμός που ανοίγει την όρεξη

Αριθμός που ανοίγει την όρεξη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βγάζει φωτιές η επίθεση του Απόλλωνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με αποκορύφωμα τη χθεσινή εξάρα απέναντι στην Πάφο (6-0). Η ομάδα της Λεμεσου έχει δώσει τα λιγότερα παιχνίδια από τις 14 της Α’ Κατηγορίας και έχει την πιο αποτελεσματική επίδοση με 31 τέρματα. Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό που χρήζει προσοχής, διότι σε 11 αγωνιστικές έχει πετύχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ιστορίας του.

Για να ακριβολογούμε, έχει ένα λιγότερο από τη σεζόν κατά την οποία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για τελευταία φορά. Ήταν το 2006 όταν σε 11 αγωνιστικές είχε σκοράρει 32 φορές, ενώ με το τέλος του πρωταθλήματος είχε σημειώσει το ατομικό του ρεκόρ σκοραρίσματος σε προ πλεϊ οφ εποχή (26 αγωνιστικές) με 68 τέρματα. Σε απόλυτους αριθμούς, το ρεκόρ του σε μία σεζόν είναι 71 γκολ και το πέτυχε την περασμένη σεζόν. Αν λάβουμε υπόψη ότι στο τρέχον πρωτάθλημα έχει πέντε γκολ περισσότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες αγωνιστικές του προηγούμενου, είναι φανερό ότι με ανάλογη συνέχεια θα είναι εφικτή η κατάρριψή του.

Σε αυτή την περίπτωση θα θέσει υποψηφιότητα για να καταστεί καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Η πρώτη ήταν το 1989, όταν ο Απόλλων κατετάγη δεύτερος, τρεις βαθμούς πίσω από την Ομόνοια. Για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε την πρώτη επιθετική γραμμή με 61 τέρματα. Η δεύτερη φορά ήταν τον 1991 όταν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή της ιστορίας του, έχοντας σκοράρει 60 φορές. Η τρίτη φορά ήταν το 2006 με 68 και η τέταρτη το 2015 με 59.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ