aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆριστα δέκα για την Σίτι! (vid)

Άριστα δέκα για την Σίτι! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα: κέρδισε εκ νέου τη Σουόνσι (1-3 αυτή τη φορά) με τον Αγκουέρο να σκοράρει ακόμα δύο γκολ φέτος και έφτασε τις δέκα σερί νίκες την τρέχουσα σεζόν.

Σύμφωνοι: τα όνειρα δεν απαγορεύονται και δεν έχουν περιορισμούς. Μπορεί όταν κοιμάσαι να ονειρεύεσαι ό,τι θες, όσο θες και να το «τραβάς» από τη γη μέχρι την Αφροδίτη- κι ακόμα παραπέρα, αν το τραβά η όρεξή σου. Γιατί όχι; Άλλωστε, είναι απλά όνειρα.

Μερικές φορές, όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά και τις πιο εξωφρενικές σκέψεις που κάνουμε όταν κλείνουμε τα μάτια- όπως συμβαίνει, ας πούμε, στην περίπτωση της φετινής Σίτι: όταν οι άνθρωποι των «Πολιτών» προσλάμβαναν τον Πεπ Γκουαρντιόλα δεν φαντάζονταν επ’ ουδενί τέτοια ονειρώδη αρχή.

Μετά (και) τη σημερινή της νίκη, η Σίτι έφτασε τις 10 σε 10 επίσημα παιχνίδια φέτος και συνεχίζει να προκαλεί ποδοσφαιρικό τρόμο σε ολόκληρο το Νησί.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Σουόνσι, όμως, η αλήθεια είναι πως οι «Πολίτες» τα… χρειάστηκαν: μπορεί ο Αγκουέρο μόλις στο 9΄ να έκανε το 0-1 μετά από ωραία ενέργεια, όμως ο Γιορέντε 4 λεπτά αργότερα ισοφάρισε.

Χρειάστηκε ένα ελαφρώς βλακώδες πέναλτι του Φαν ντερ Χουρν στο 65΄ για να πετύχει από τα 11 βήματα ακόμα ένα «τεμάχιο» φέτος ο σεληνιασμένος Κουν και ένα σόλο περιωπής από τον Στέρλινγκ δώδεκα λεπτά αργότερα για το τελικό 1-3.

Κάπως έτσι, ο Πεπ δικαιούται να περηφανεύεται πως η καλύτερη αρχή στην ιστορία της ομάδας συνεχίζει να… ξεχειλώνει: 6/6 στην Αγγλία συν 4 ακόμα νίκες.

Μπορεί η δική του Σίτι να τρελάνει κόσμο και να πάρει 4 κούπες φέτος;

Προφανώς όχι, αλλά…

Αλλά ποιος είναι ο ανόητος που λέει πως τα όνειρα δε γίνονται πραγματικότητα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ