aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆρχοντας Παναθηναϊκός -ξανά- στο ΣΕΦ!

Άρχοντας Παναθηναϊκός -ξανά- στο ΣΕΦ!

Δεύτερο ντέρμπι της σεζόν, ίδια κατάληξη και σε αυτό: ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έλεγξε το ματς μέσω της άμυνάς του και έφυγε με το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Euroleague. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση προβληματίζοντας επιθετικά. Στο 4-2 υποχώρησε το ρεκόρ των γηπεδούχων, στο 3-3 οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Δεκάλεπτο με δύο «πρόσωπα» ήταν το πρώτο: Καλάθης-Λοτζέσκι μπήκαν εξαιρετικά για τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο +9 (2-11, στο 4′). Ένα time out όμως και η είσοδος του Στρέλνιεκς διόρθωσε τις ανορθογραφίες των «ερυθρολεύκων» που πήραν πόντους από τον Λετονό και μείωσαν σε 12-13. Ο συνήθης ύποπτος του ΣΕΦ, Κέι Σι Ρίβερς, έβαλε τρίποντο, αλλά ο Μάντζαρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 17-16 της πρώτης περιόδου.

Πολύ καλύτερο ήταν το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού και στην δεύτερη περίοδο, η οποία ξεκίνησε με γρήγορο 0-9 για το 17-25 και τους Λεκαβίτσιους-Ρίβερς να δίνουν τον τόνο. Ενα σουτ του Παπαπέτρου «ξεκόλλησε» τους γηπεδούχους που μείωσαν σε 25-27 στο 16′. Μετά από κενό διάστημα σχεδόν τριών λεπτών, τα «μαζεμένα» σουτ από Σίνγκλετον, Γκιστ και Παπαπέτρου άνοιξαν το ρυθμό για το 30-35 του ημιχρόνου. Το πρώτο μέρος έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 10/31 σουτ και τους «πράσινους» 15/32.

Αν και μπήκε νωθρά και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Στρέλνιεκς που αρχικά με δύο τρίποντα μείωσε σε 38-40. Ο Σίνγκλετον πέτυχε δύσκολο καλάθι, αλλά ο Λετονός ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε με γκολ-φάουλ πριν ο Τόμπσον βάλει μπροστά τους γηπεδούχους με 45-44. Το φινάλε της περιόδου όμως ήταν «πράσινο» με απίστευτο follow κάρφωμα του Γκάμπριελ και buzzer beater τρίποντο του Ρίβερς για το 47-49.

Και στην τελευταία περίοδο, το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε με τον Λεκαβίτσιους στο +7 (49-56, στο 32′). Ο Παπαπέτρου έδωσε «ερυθρόλευκη» ανάσα για το 54-58, στο 35′, αλλά ο Λοτζέσκι απάντησε άμεσα και ακολούθησαν πέντε πόντοι του Λεκαβίτσιους για το 54-66. Επιστροφή δεν υπήρχε για τους γηπεδούχους και το παιχνίδι έληξε με σκορ 62-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ