aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποστολή: «Κόψτε τα φτερά των αετών»

Αποστολή: «Κόψτε τα φτερά των αετών»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ξελάφρωσε, αρχικά, αποφεύγοντας το «ύπουλο» και σαφώς ψηλότερο εμπόδιο της Ζελιέζνιτσαρ (Βοσνία), με βάση πάντοτε την προκλήρωση. Και αφού το μπαλάκι δεν έγραφε την πολυπόθητη Ρένοβα (Σκόπια), στον Απόλλωνα «συμβιβάστηκαν» στη Σαμπουρτάλο.

Oι «αετοί» της Τιφλίδας, όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας, είναι η αντίπαλος στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και σαφώς, εάν το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή παρουσιαστεί σοβαρό, δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ξέχωρα από την ποιότητα και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών, ο Απόλλων έχει σημαντικότατο αβαντάζ στο νοκ-άουτ ματς με τους Γεωργιανούς. Ποιο; Στις 27 Αυγούστου θα αγωνισθεί στην Κύπρο και δη στο ΓΣΠ.

«Πρόκειται για παιχνίδι-τελικός, χωρίς επιστροφή. Είναι στο 50-50. Θα προσπαθήσουμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητές μας και να προκριθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Goal» ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου. Η ομάδα της Λεμεσού, λίγο μετά τη χθεσινή κλήρωση, ενήργησε αστραπιαία. Διευθετήθηκε ταξίδι του Γιώργου Ελευθερίου, αναλυτής αντιπάλων, ο οποίος θα παρακολουθήσει διά ζώσης τον σημερινό εκτός έδρας αγώνα της Σαμπουρτάλο με τη Σαμτρέντια.

Το πλεονέκτημα της επικείμενης αντιπάλου είναι πως βρίσκεται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Τo πρωτάθλημα της Γεωργίας είναι σε εξέλιξη και στα οκτώ παιχνίδια που έδωσε, πέτυχε τρεις νίκες, τέσσερις φορές εξήλθε ισόπαλη και δέχθηκε μία ήττα. Πρόκειται για σύνολο που στερείται εμπειριών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς, μετρά μόλις έξι παιχνίδια. Τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ (μία νίκη, τρεις ήττες) και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ (μία νίκη, μία ισοπαλία). Πέρσι, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με την Αραράτ, προσεχή αντίπαλο της Ομόνοιας στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό (Γιουρόπα Λιγκ).

Η Σαμπουρτάλο, στην 20ετή ιστορία της, στέφθηκε μία μόλις φορά πρωταθλήτρια πριν από δύο χρόνια. Στη λήξασα σεζόν, τερμάτισε στην 3η θέση και στο -5 από την κορυφή και την Ντιναμό Τιφλίδας, κλείνοντας όμως τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την κατάκτηση του πρώτου της κυπέλλου. Στηρίζεται κυρίως σε Γεωργιανούς παίκτες, με έναν εξ αυτών να έχει παίξει και στην Κύπρο. Ο λόγος για τον Λεβάν Κακουμπάβα, ο οποίος ήρθε στην Ομόνοια το 2014. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το 2005, ο σύλλογος αγοράστηκε από την Iberia Business Group και τον ιδιοκτήτη της Ταριέλ Κετσικασβίλι, ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Γεωργίας.

Προπονητής είναι ο Τιμούρ Σαλαμπερίτζε, ο οποίος εμφανίστηκε «διαβασμένος» μετά τη χθεσινή κλήρωση. Σε δηλώσεις του, ο 50χρονος γνώριζε σχεδόν τα πάντα όσον αφορά στην πορεία του Απόλλωνα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, τι έκανε στα φιλικά ματς, ποιους παίκτες απέκτησε και ποια τα πεπραγμένα του στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ