aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλυτο στο «ρελαντί» για Ισπανία, διατήρησε το προβάδισμα η Σουηδία

Απόλυτο στο «ρελαντί» για Ισπανία, διατήρησε το προβάδισμα η Σουηδία

Με άνεση η Ισπανία «καθάρισε» 4-0 σο Χιχόν τις Νήσους Φερόες για την έκτη αγωνιστική του έκτου ομίλου των προκριματικών του EURO 2020 και με «έξι στα έξι» στο γκρουπ βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση και την πρόκριση στα τελικά.

Ισοπαλία που τη φέρνει στο +1 στη δεύτερη θέση από τη Ρουμανία παραχώρησε η Σουηδία στη Νορβηγία στο σκανδιναβικό ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ελπίδες για την πρόκριση.

Ισπανία-Φερόες 4-0

Χωρίς να έχει δημιουργήσει τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το πρώτο τέταρτο, η Ισπανία προηγήθηκε στο 13’ όταν, μετά από έξοχο συνδυασμό των παικτών των «φούριας ρόχας», ο Ροντρίγκο σε κενή εστία προώθησε την μπάλα στα δίχτυα από την τελική πάσα του Οριαθάμπαλ. Ο Σέρχιο Ράμος έχασε μία καλή ευκαιρία στο 21’ και ο Μπιάρταλιντ απάντησε για τους νησιώτες. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα άρχισε να εξελίσσεται σε μοιραίο στη συνέχεια για τους γηπεδούχους, με τους Ράμος και Ροντρίγκο να χάνουν ακόμα δύο ευκαιρίες.

Στην αρχή της επανάληψης, ο Σούσο έχασε μια καλή ευκαιρία και στο 50’ ο Ροντρίγκο με ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία έκανε το 2-0. Οι Ισπανοί συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά άρχισαν να ρίχνουν και τους ρυθμούς τους με τις συνεχόμενες αλλαγές, όμως στο τελευταίο 20λεπτο άρχισαν ξανά να πιέζουν. Έτσι, στο 90’ ο Αλκάνταρα έδωσε την ευκαιρία αρχικά στον Αλκαθέρ να κάνει το 3-0 και ο ίδιος μετά την ασίστ του Γκαγιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 93’.

Σουηδία-Νορβηγία 1-1

Οι δύο ομάδες μπήκαν χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, με τους Σουηδούς να χάνουν δύο και τους Νορβηγούς να ξεκινούν το «χορό». Οι Νορβηγοί πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης μετά το 30’και, ύστερα από την ευκαιρία του Σέλνες, έκαναν το 0-1 στο 45’ με τον Γιόχανσεν μετά την προσπάθεια το Οντεργκάαρντ.

Οι δύο ομάδες δε δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ στην αρχή της επανάληψης. Όμως, στο 60’ ο Εκνταλ συνδυάστηκε με τον Φόρσμπεργκ και αυτός από το κέντρο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Γιαπστάιν. Οι Κινγκ και Φόρσμπεργκ δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι δύο πρωταγωνίστησαν και στις δύο επόμενες φάσεις της αναμέτρησης, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ