aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλυτο ρεκόρ και πρόκριση για τη Σίτι

Απόλυτο ρεκόρ και πρόκριση για τη Σίτι

Την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup πανηγύρισε με… άνεση και ένα μεγάλο ρεκόρ η Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωτοπόρος της Premier League επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι με τη Σουόνσι, την οποία νίκησε με σκορ 3-1 στο «Liberty Stadium» και πήρε το εισιτήριο.

Παράλληλα, έφτασε τις 15 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις εντός Νησιού και κατέχει πλέον το απόλυτο ρεκόρ του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 14 σερί νίκες τις Πρέστον (1982) και Άρσεναλ (1987). Σε αυτά τα παιχνίδια, έχει πετύχει 40 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 5! Επίσης, με τη νίκη αυτή, διεύρυνε στα 22 παιχνίδια το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 19 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Οι «σίτιζενς» ήταν κυρίαρχοι από τα πρώτα λεπτά με κατοχή μπάλας που άγγιζε το 80% και έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Ο Γούντμαν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις, με τον Γουόκερ να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» στο 30’. Μετά το γκολ, οι «κύκνοι» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και είχαν ευκαιρίες, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Μέσα σε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα «καθάρισαν» τη νίκη και την πρόκριση. Ο Στέρλινγκ (47’) και ο Ζέσους (50’) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καλή διαχείριση και τους γηπεδούχους στην πρώτη τελική εντός στόχου να μειώνουν στο 77’ με τον Γουιτάκερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ