aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Ξεχωριστής… σημασίας η επιθετική πολυφωνία

Απόλλων: Ξεχωριστής… σημασίας η επιθετική πολυφωνία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η 13η αγωνιστική και τελευταία του α΄ γύρου αποτελεί παρελθόν. Ο Απόλλων πέρασε σαν σίφουνας (και) από το Παραλίμνι, βρίσκεται στην εξώπορτα της πρώτης θέσης, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι στο… χέρι. Πέτυχε προχθές τη δεύτερη πιο ευρεία νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα (5-1), μετά από την «εξάρα» που έριξε στον Ερμή (6-0), επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική ισχύ του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει έως τώρα, η ομάδα της Λεμεσού δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έχει παραβιάσει την αντίπαλη εστία σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια, δείχνοντας εν πολλοίς τις άγριες διαθέσεις της. Παρουσιάζεται πολύ αποδοτική σε όλες τις γραμμές, κάτι που αυτομάτως αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας. Και η άμυνα δηλαδή και οι μπακ και οι μέσοι και οι ακραίοι, αλλά και οι στράικερ φυσικά, ο καθένας με διαφορετική συχνότητα βέβαια, αλλά πάντα όλοι για το καλό της ομάδας, βοηθούν.

Η πολυφωνία που έχει ο Απόλλων στο σκοράρισμα είναι ξεχωριστής σημασίας. Ένδεκα διαφορετικοί παίκτες έχουν… δει δίχτυα! Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και ήδη γίνεται καλύτερη η ομάδα, αφού για παράδειγμα μπήκαν από προχθές στην «εξίσωση» και οι Γιάννης Γιαννιώτας, Ζοάο Πέδρο. Με λίγα λόγια, κάθε παίκτης και κάθε γραμμή βάζει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια της ομάδας για διάκριση και υπάρχει πάντοτε εκείνος ή εκείνοι που θα βρεθούν στην ιδανική θέση για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και αυτό ισχύει στο 100%. Ο σύλλογος, λοιπόν, διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σκοράρουν από παντού, από όλες τις γραμμές, με κάθε τρόπο. Δεν ξέρει ο αντίπαλος τι και ποιον παίκτη να… περιμένει να «χτυπήσει».

Ο Νικολά Ντιγκινί είναι ο πρώτος σκόρερ με 7 και ακολουθεί ο Τσάρλισον Μπένσοπ με 5. Ο τρίτος επιθετικός, δηλαδή ο Mπακαλί Νταμπό πέτυχε 2, χάνοντας όμως σημαντικό αριθμό αγώνων ένεκα τραυματισμού. Όσον αφορά στους εξτρέμ, ο Ιωάννης Πίττας σκόραρε 4 φορές κι οι Ντάνιελ Λάρσον, Γιάννης Γιαννιώτας από 1. Τρεις μέσοι… είδαν δίχτυα (Φλορεντίν Ματέι 2, Τζιόρτζε Ντένιτς 1, Σάσα Μάρκοβιτς 1), όπως και δύο αμυντικοί (Ατίλα Σάλαϊ 1, Ζοάο Πέδρο 1).

Θέλετε και άλλα; Ο Απόλλων, παρουσιάζει μία απίστευτη σταθερότητα στο σκοράρισμα όσον αφορά σε όλα τα 15λεπτα. Με εξαίρεση το πρώτο, κατά το οποίο το ποσοστό είναι στο 7,4% (0΄-15΄), στα υπόλοιπα πέντε, το ποσοστό είναι το ίδιο! Δηλαδή, φτάνει στο 18, 5%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ