aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Βάζει τη τζίφρα του ο Ζόρνιγκερ

Απόλλων: Βάζει τη τζίφρα του ο Ζόρνιγκερ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Μιαν ανάσα από την ανακοίνωση του εκλεκτού για τον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Απόλλων. Ακόμη και σήμερα ενδέχεται να προκύψει επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ.

Ο Νίκος Κίρζης έχει καταλήξει σε προφορική συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό, για τον οποίο έγινε οικονομική υπέρβαση για να πεισθεί να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα. Φυσικά, προτού πέσουν οι υπογραφές τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Ο διοικητικός ηγέτης των κυανόλευκων κινήθηκε μεθοδικά. Αφού κατάφερε να φτάσει σ’ ένα σημείο, διαμορφώνοντας μικρή λίστα με υποψήφιους τεχνικούς, κατέληξε στον 53χρονο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε προφορική συμφωνία, καθώς τα βρήκαν στο οικονομικό.

Παράλληλα, όμως, ο Νίκος Κίρζης έκανε ακόμα μια κίνηση για να πείσει τον εκλεκτό τεχνικό να βάλει την υπογραφή του. Απέστειλε τα συμβόλαια με τα ποσά που συμφώνησαν και αναμένει να επιστραφούν με την υπογραφή του Ζόρνιγκερ.

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ; Είναι γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου του 1967 και τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στη Νορμάνια Γμουντ από το 2004 μέχρι και το 2009. Επόμενός του προπονητικός σταθμός ως βοηθός ήταν στη Στουτγάρδη. Από το 2010 μέχρι και το 2012 ήταν πρώτος προπονητής στην Γκρόβασπας, ενώ από το 2012 μέχρι και το 2015 ανέλαβε τη Λειψία.

Με τον Ζόρνιγκερ η Λειψία ανέβηκε τρεις Κατηγορίες, ενώ κατάφερε να έχει ένα αήττητο ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις. Παραιτήθηκε ο ίδιος από την τεχνική ηγεσία της Λειψίας αφού πρώτα οι Αμερικανοί ιδιόκτητες είχαν συμφωνήσει με τον Ράνγκιγκ. Για λίγο βρέθηκε στον πάγκο της Στουτγάρδης, ενώ αμέσως μετά για μια τριετία δούλεψε στην Μπρόντμπι Δανίας, με  την οποία πανηγύρισε το κύπελλο την περίοδο 2017-18.

Στα θετικά του Γερμανού τεχνικού είναι πως δεν έχει αλλάξει πολλούς πάγκους. Ακόμη έχει και την εμπειρία σε ομάδα του εξωτερικού αφού δούλεψε στην Μπρόντμπι και κατέκτησε και έναν τίτλο, πέρα από την πρωταγωνιστική πορεία που είχε στη Γερμανία με τη Λειψία στις μικρότερες Κατηγορίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ