aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τριπλό «όχι» και όλα είναι ανοιχτά, πρόταση «take it or leave it»

Απόλλων: Τριπλό «όχι» και όλα είναι ανοιχτά, πρόταση «take it or leave it»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πέφτουν οι τίτλοι του τέλους στο πρώτο και άκρως σημαντικό κεφάλαιο που άπτεται του προγραμματισμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η διοίκηση του Απόλλωνα, μετά από πυρετώδεις διεργασίες και αδιάκοπες συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές κατά τα τελευταία 24ωρα, κόβει όπου να ‘ναι το νήμα του τερματισμού. Βγάζει άκρη, δηλαδή, τόσο με τον διακανονισμό των αποδοχών για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όσο και την αναπροσαρμογή συμβολαίου με αυτούς που η συμβατική δέσμευση ισχύει και για την περίοδο 2020-21.

Και τι λέει ο απολογισμός; Πως οι μοναδικές (σημαντικές) εκκρεμότητες είναι των Εστέβαν Σατσέτι, Εμίλιο Ενσούε και Τσάρλισον Μπένσοπ. Οι δύο πρώτοι διατηρούν συμβόλαιο για άλλο ένα έτος και ο τρίτος έως τον Μάιο του 2022. Απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που προβλέπει μείωση των απολαβών τους και όπως μας ξεκαθαρίστηκε, εάν εντός των ημερών δεν διαφοροποιήσουν τη στάση τους, τότε θα είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον στην ομάδα της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διοίκηση Νίκου Κίρζη δεν πρόκειται να επανέλθει με νέα πρόταση. Εξάλλου, τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση που κάνουν δεύτερες σκέψεις και συναινέσουν, τότε και μόνο θα συνεχίσουν. Η πρόταση εν ολίγοις είναι «take it or leave it», όπως λένε οι Άγγλοι.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Κύπρο ο Ντιγκινί, υπέγραψε προσύμφωνο διάρκειας δύο ετών

Ακόμα και για τον 34χρονο Εστέβαν Σατσέτι. Ο Αργεντινός μέσος «μετακόμισε» στον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2015 και από τότε αποτέλεσε βασικό παίκτη της ομάδας, με εξαίρεση τη λήξασα σεζόν. Βρίσκεται προς τη δύση της καριέρας του, κάτι που προφανώς προσμέτρησε η διοίκηση, εκτιμώντας πως η πρόταση ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και στον ρόλο που προβλέπεται να έχει ο δυναμικός μέσος. Όσον αφορά στους άλλους δύο ποδοσφαιριστές, ασφαλώς και το δέσιμο με την ομάδα δεν είναι το ίδιο με τον Εστέβαν. Ο Εμίλιο Ενσούε μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα το περασμένο καλοκαίρι και ο Τσάρλισον Μπένσοπ πριν από πέντε μήνες. Ο 30χρονος διεθνής από την Ισημερινή Γουινέα αγωνίσθηκε σε 20 ματς στις εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 1 γκολ, ενώ ο 30χρονος στράικερ από το Κουρακάο σε 11 αγώνες, μετρώντας 5 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Απάντησε στις φήμες για Αυγουστή ο Παπουλής: «Τώρα που φεύγω να πω…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ