aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα

Απόλλων: Τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έτσι θέλουν στον Απόλλωνα να αντιμετωπίζουν κάθε αντίπαλο, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της τρέχουσας περιόδου. Δεν προτρέχουν και δεν βλέπουν πιο μακριά από το επόμενό τους παιχνίδι. Η Ανόρθωση, η ΑΕΛ, η Αλκή και ο ΑΠΟΕΛ θα είναι οι τελευταίοι τους αντίπαλοι πριν από το τέλος της α’ φάσης, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν σκέφτονται τίποτε άλλο, παρά μόνο τον προσεχή αγώνα με τη «Μεγάλη Κυρία».

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει στρέψει την ακίδα του στόχου του στον αγώνα του Σαββάτου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου η ομάδα του θα προσπαθήσει να καταθέσει τον καλύτερό της εαυτό για να φτάσει στο «διπλό». Οι κυανόλευκοι με την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής βρίσκονται στο -2 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δεν θέλουν με τίποτα να πετάξουν το «δώρο» που τους έκανε η Αλκή αποσπώντας 0-0 στην έδρα του ΑΠΟΕΛ.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, πως στην πορεία για την κατάκτηση ενός τροπαίου, έχουν ρόλο και τα αποτελέσματα των άλλων ανταγωνιστών. Αυτή τη στιγμή οι κυανόλευκοι σκέφτονται θετικά, όμως θέλουν να είναι προσεκτικοί στη συνέχεια για να παραμείνουν στο κόλπο του πρωταθληματικού τίτλου.

Η αλήθεια είναι ότι από τις αρχές του 2019, όλα πηγαίνουν ρολόι, καθώς απέκλεισαν από το κύπελλο την Ομόνοια και δεν είχαν καμιά βαθμολογική απώλεια (με εξαίρεση το 0-0 στο εξ αναβολής ματς με την ΑΕΚ). Κέρδισαν κατά σειρά Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια, Ερμή και Δόξα. Οι δώδεκα βαθμοί ήλθαν μετά από κόπο και καλές εμφανίσεις, αφήνοντας πίσω τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Πάφος FC, στον Δεκέμβριο του 2018. Παρότι ο Ιανουάριος ήταν πολύ δύσκολος μήνας, οι κυανόλευκοι τα πήγαν μια χαρά.

Αυτό που μένει τώρα είναι να έχουν ανάλογη συνέχει και τον Φεβρουάριο, κατά τον οποίον τους περιμένουν τρία ντέρμπι και το ματς με την Αλκή.  Αν ο δεύτερος μήνας του χρόνου έχει τις ίδιες επιτυχίες και φτάσουν στο 4Χ3, θα παραμείνουν δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ουσία, όμως, είναι να βλέπουν μόνο τον επόμενό τους αντίπαλο, όχι πιο μακριά, και η Ανόρθωση, με όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζει, μπορεί να τους βάλει δύσκολα, οπόταν πρώτα να ξεμπερδέψουν με αυτή και μετά βλέπουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ