aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: Το «σκιάχτρο» και οι «δορυφόροι»

Aπόλλων: Το «σκιάχτρο» και οι «δορυφόροι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Λάτσιο, Μαρσέιγ, Άιντραχτ, λοιπόν. Εντάξει, η θεά τύχη δήλωσε απούσα από τον όμιλο στον οποίο κληρώθηκε ο Απόλλων, αλλά δεν θα τα βάψουν και μαύρα στην ομάδα της Λεμεσού. Η Λάτσιο αποτελεί το «σκιάχτρο» στον όμιλο και οι άλλες δύο Μαρσέιγ και Αϊντραχτ αποτελούν τους «δορυφόρους», στη μάχη για την πρόκριση.

ΛΑΤΣΙΟ: ΤΑ «ΚΑΚΑ» ΠΑΙΔΙΑ

Η Λάτσιο είναι η πέμπτη ομάδα στη σειρά σε κατακτήσεις τίτλων στην Ιταλία, ομάδα με πολλές και μεγάλες ιστορίες (με σκάνδαλα, μαύρες τρύπες, αλλά και τίτλους) και πολλά «κακά» παιδιά, οι οπαδοί της γνωστοί για τις ακροδεξιές και φασιστικές τάσεις τους, οι επονομαζόμενοι και ως «Irriducibili»! Αγωνιστικά θεωρείται και είναι το μεγάλο φαβορί στον όμιλο του Απόλλωνα, με πλειάδα από παίκτες αστέρια, όπως ο Ιμόμπιλε, ο Βόσνιος και αρχηγός της ομάδας Λούλιτς, ο Παρόλο και πολλοί άλλοι, Τελευταίο μεγάλο απόκτημα των «Λατσιάλι» ο Χοακίν Κορά από τη Σεβίλη έναντι του ποσού των 15.000.000 ευρώ! Προπονητής είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος προσπαθεί να καθιερώσει και πάλι την ομάδα στους μεγάλους του κάλτσιο, καθώς ο τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος πάει 18 χρόνια πίσω και τη σεζόν 1999/2000. Έδρα της είναι το φημισμένο Ολίμπικο της Ρώμης και το σίγουρο είναι πως περιμένει πολλή και δύσκολη δουλειά την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή και στις δύο αναμετρήσεις με τους Ιταλούς, ωστόσο οι κυανόλευκοι έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη πως δεν τους τρομάζουν τα δύσκολα.

ΜΑΡΣΕΪΓ: ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ…

Μην σας παρασύρει ο τίτλος. Οι Μασαλοί παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη στο γαλλικό ποδόσφαιρο, στην Ευρώπη είναι που δυσκολεύονται να βγουν και πάλι στον αφρό μετά τα χρόνια της ακμής! Η Μαρσέιγ, λοιπόν των εννέα πρωταθλημάτων (το τελευταίο το 2010) το παλεύει κόντρα σε Παρί και Μονάκο να ξανακαθιερωθεί και ψάχνει «παράθυρο» προς την Ευρώπη. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να ξοδέψει αυτό το καλοκαίρι 25.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Ολλανδό Στρούτμαν από τη Ρόμα! Έδωσε μάλιστα άλλα δέκα για τον Ράντονιτς στον Ερυθρό Αστέρα και 17.000.000 για τον Κροάτη Καλέτα Καρ! Στο ρόστερ της βρίσκεται και ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά και οι Ραμί, Παγιέ, Γκουστάβο που αποτελούν τη «βιτρίνα» του συλλόγου. Προπονητής είναι ο Ρούντι Γκαρσία και έχει ως έδρα της το Βελοντρόμ. Ψηλό εμπόδιο κι αυτό για τον Απόλλωνα, αφού όπως είπαμε η κλήρωση δεν συμπεριφέρθηκε «κομψά» στην ομάδα της Λεμεσού, αλλά στην περίπτωση αυτή ισχύει το μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Επειδή δεν συγκαταλέγεται στην ελίτ του γερμανικού ποδοσφαιρού (και στερείται τίτλων, έχει όλο κι όλο ένα κι αυτόν στο πολύ μακρινό 1959) δεν πάει να πει πως είναι μελητέα ομάδα. Κάθε άλλο, πρόκειται για κλασική γερμανική ομάδα με πολλά ατού και πλεονεκτήματα, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Από το ρόστερ της απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα και γενικά παρατηρείται μια Σερβική παροικία με πιο γνωστούς τους Γκατσίνοβιτς και Γιόβιτς, ενώ το άλλο αστέρι της ομάδας είναι ο Γάλλος επιθετικός Αλέ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άντι Χούτερ και έχει ως έδρα της το Γκόμερτζμπανκ, με τους οπαδούς της να την ακολουθούν πιστά. Όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή του Απόλλωνα, απέναντι και στους Γερμανούς δεν είναι χαμένος από χέρι, ειδικά στο παιγνίδι που θα γίνει στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ