aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το παλεύουν για να προλάβουν

Απόλλων: Το παλεύουν για να προλάβουν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγώνα δρόμου κάνουν Χάμπος Κυριάκου και Γιώργος Βασιλείου για να προλάβουν τον τελικό του κυπέλλου. Η πορεία των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν εξελίσσεται θετικά και το ιατρικό τιμ εκφράζει την πεποίθηση πως θα είναι παρόντες την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με ικανότητες και πάθος, τους οποίους ο Σωφρόνης Αυγουστή θεωρεί απαραίτητους.

Με μια λεπτομέρεια όμως στον Απόλλωνα. Δεν στέκονται στους δύο ποδοσφαιριστές, που ούτως ή άλλως θεωρούνται απαραίτητοι. Όσοι είναι απολύτως έτοιμοι, θα αγωνιστούν, και αν τα καταφέρουν οι Κυριάκου και Βασιλείου, έχει καλώς, διαφορετικά οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν με τους πλέον έτοιμους ποδοσφαιριστές. Αν δεν τα καταφέρει ο Κυριάκου, υπάρχουν δύο επιλογές για τον ανασταλτικό άξονα, με τους Πέδρο και Σεμέδο να προβάλλουν ως παρτενέρ του Σατσέτι. Στο αριστερό άκρο μπορεί να αγωνιστεί ο Σέρζιο, όμως σε μια τέτοια περίπτωση, ο Πέδρο θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

O Στυλιανού πέρασε από εξειδικευμένες εξετάσεις στη Γερμανία, οι οποίες έδειξαν πως δεν έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο δεν υπολογίζεται για τον τελικό. Οι οριστικές  αποφάσεις θα παρθούν πάντως δύο μέρες πριν τον τελικό και όλα είναι ανοικτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως επικρατεί γενικός ξεσηκωμός για την κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι ο μόνος τρόπος για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια σεζόν με πολλές συγκινήσεις, φοβερό σασπένς, που δεν έφερε όμως το ποθούμενο, που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι λόγοι και οι αιτίες της αποτυχίας να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο θα αναλυθούν αμέσως μετά τον τελικό της 24ης του Μάη. Στο μυαλό της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να διορθωθούν, όμως αν κάτι έφταιξε περισσότερο από όλα, ήταν οι ατυχίες με τους τραυματισμούς. Από τα παιχνίδια της Ευρώπης, μέχρι αυτά του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, υπήρχαν συνεχείς απώλειες. Η καταπόνηση έφερε και προς το τέλος μυϊκούς τραυματισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταφέρει σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια ο Σωφρόνης Αυγουστή να έχει την ίδια ενδεκάδα.

Θα το ψάξουν αυτό το θέμα, γιατί δεν θέλουν να το βρουν μπροστά τους. Η μία λύση είναι να καταστεί πιο πλούσιο το ρόστερ γα να μη στηρίζεται η ομάδα αποκλειστικά σε 14-15 ποδοσφαιριστές. Μέσα από τις συνθήκες που επικράτησαν, οι κυανόλευκοι μειονεκτούσαν σε κάποιες θέσεις, αφού δεν υπήρχαν άμεσοι αντικαταστάτες, όταν υπήρχαν απουσίες από τραυματισμούς ή για να αντικαταστήσουν τους καταπονημένους. Ο προγραμματισμός και η ενίσχυση της ομάδας θα γίνουν με μεγάλη προσοχή για να μην παρατηρηθούν κενά και αδυναμίες, λόγω απουσιών, όπως έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ