aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Το «μαύρο πρόβατο» πάει για 4η καλύτερη επίδοση!

Απόλλων: Το «μαύρο πρόβατο» πάει για 4η καλύτερη επίδοση!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από την αναγνώριση συμπαικτών και αντιπάλων αίφνης στο περιθώριο. Για τον Βαλεντίν Ρομπέρζ τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα και μάλλον χρειάστηκε… γερό στομάχι για να συμβιβαστεί σε μία παράξενη και παραλλήλως ξένη κατάσταση για τον ίδιο.

Καταγράφοντας τη σεζόν 2018-19 συνολικά 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στον Απόλλωνα, μακράν την καλύτερή του, ξαφνικά αποτέλεσε το «μαύρο πρόβατο» την αμέσως επόμενη. Πέντε μόλις 90λεπτα όλα και όλα (450 λεπτά), με τη σκέψη πως η φετινή αγωνιστική περίοδος θα τον έβρισκε εκτός Απόλλωνα να ωριμάζει όσο ποτέ προηγουμένως, κατά το περασμένο καλοκαίρι, στο μυαλό του.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός όμως δεν λύγισε. Μάλλον οι καταστάσεις τον πείσμωσαν περισσότερο και πιο ώριμος από ποτέ, γνώριζε μέσα του ότι θα μπορούσε να κάνει νέα αρχή. Τα είπε με τη διοίκηση και τον τέως προπονητή του, αρπάζοντας από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. Για να ακριβολογούμε, δεν χρειάστηκε να πράξει πολλά. Έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο τον γνωστό καλό εαυτό του και μοίρασε… απαντήσεις σε αυτούς που έλεγαν διάφορα.

Το κοντέρ του γράφει 31 συμμετοχές, οι οποίες προφανώς θα ήταν περισσότερες εάν το «ταξίδι» του Απόλλωνα σε Γιουρόπα Λιγκ και στον θεσμό του Κυπέλλου δεν τελείωνε πρόωρα. Με δύο αγώνες να απομένουν έως το φινάλε, με έναν εξ αυτών να μένει εκτός λόγω καρτών (με Ολυμπιακό), ο 33χρονος στόπερ θα φτάσει στις 32, επίδοση που θα αποτελέσει αυτομάτως την υπ’ αριθμόν τέταρτη καλύτερη στην επαγγελματική καριέρα του. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19 «έγραψε» 41 ματς, ενώ τις σεζόν 2017-18 και 2012-13 από 38 αγωνιζόμενος σε Απόλλωνα και Μαρίτιμο, αντιστοίχως. Στον σύλλογο της Πορτογαλίας, την αγωνιστική περίοδο 2011-12, μέτρησε 32 συμμετοχές, τις οποίες εκτός απροόπτου θα πιάσει φέτος.

Παρά το γεγονός πως ο Ρομπέρζ στις 9 Ιουνίου θα σβήσει 34 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, δείχνει πως έχει τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τόσο απαιτητικού συλλόγου. Τουλάχιστον και για την επόμενη σεζόν. Υπενθυμίζουμε πως είχε ανακοινωθεί από τον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2016 από την αγγλική Σάντερλαντ και τον Μάιο του 2019 είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ