aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τη σέβεται, αλλά δεν τη φοβάται την Αούστρια

Απόλλων: Τη σέβεται, αλλά δεν τη φοβάται την Αούστρια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η αποστολή του Απόλλωνα αναχώρησε για τη Βιέννη το μεσημέρι και πριν τις 17:00 έφτασε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Αούστρια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κυανόλευκοι θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα τη μοναδική προπόνηση στο «Τζενεράλι Αρένα», το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας με τους Αυστριακούς.

Η αντίπαλος δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται από δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά στον Απόλλωνα δεν παρασύρονται, έχοντας υπόψη τους πως οι λαβωμένοι καμιά φορά είναι πιο επικίνδυνοι. Ο Σωφρόνης Αυγουστή αντιμετωπίζει τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς λόγω τιμωριών είναι εκτός πλάνου οι Φώτης Παπουλής, Εστέβαν Σατσέτι και Εμίλιο Σελάγια. Πρόκειται για άκρως σημαντικούς παίκτες, όμως έχει ενισχυθεί ο Απόλλων με στόχο να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι απουσίες.

Υπάρχουν λοιπόν οι επιλογές που είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας την αυριανή δύσκολη αποστολή. Ο Φακούντο Περέιρα θα πάρει θέση βασικού, αντικαθιστώντας τον Φώτη Παπουλή, ο Χάμπος Κυριάκου έχει ήδη πάρει τη θέση του Εστέβαν Σατσέτι από τον προηγούμενο αγώνα, ενώ ο Γκαπκέ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, καλύπτοντας το κενό του Εμίλιο Σελάγια.

Αν ο Απόλλων συνδυάσει την ποιότητα με τη δύναμη και την ουσία, μπορεί για το «διπλό». Η Αούστρια τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί φόβητρο. Δεν διαθέτει σύνολο ψηλών προδιαγραφών και έχει τρωτά σημεία. Το παιχνίδι χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, με τους ποδοσφαιριστές να καλούνται να είναι συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουν την αντίπαλο να επιβάλει τον ρυθμό της.

Προερχόμενη από δύο ήττες, είναι λογικό η Αούστρια να θέλει να αντιδράσει για να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις. Ίσως δοκιμάσει να παίξει και λίγο σκληρά, γι’ αυτό και θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή, ώστε να μην αιφνιδιαστούν. Προπάντων αυτό που θα επιδιώξουν στον Απόλλωνα είναι να μην δεχθούν γκολ. Θέλουν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και με γρήγορες επιθέσεις να κάνουν τη ζημιά, ώστε στον επαναληπτικό να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον προθάλαμο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ