aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Θέλει να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του

Απόλλων: Θέλει να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων θα έχει ξεκάθαρο στόχο σήμερα να κερδίσει τη Δόξα στο Τσίρειο και «να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του». Μετά τις τέσσερις κολλητές ήττες που δέχθηκε στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κέρδισε την περασμένη Τετάρτη τον Εθνικό, στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με 2-0, κάτι που βοήθησε στην αναπτέρωση του ηθικού των ποδοσφαιριστών.

Απομένουν άλλα δύο παιχνίδια, έως το τέλος της α’ φάσης και άλλα δέκα στα πλέι οφ, όπου πολλά μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν 36 διαθέσιμοι βαθμοί, τους οποίους θα διεκδικήσει ο Απόλλων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει εισιτήριο που θα τον οδηγήσει εκ νέου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι δύσκολο να προλάβει να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου, για ένα απλό λόγο και αυτός έχει να κάνει με το γεγονός, πως μπροστά τους οι κυανόλευκοι της Λεμεσού έχουν τρεις αντιπάλους, σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, που είχαν ένα μόνο ουσιαστικά αντίπαλο, τον ΑΠΟΕΛ. Η απόσταση που χωρίζει τον Απόλλωνα από την Ανόρθωση (στο +8 η ομάδα της Αμμοχώστου) δεν είναι απαγορευτική, όμως θα πρέπει να κυνηγήσει και τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια που είναι στο +6. Επιπλέον, η ΑΕΚ, που ακολουθεί, βρίσκεται στο -1 από την ομάδα της Λεμεσού.

Αυτό που έχει να κάνει ο Απόλλων είναι απλό. Να κοιτάζει ένα προς ένα τα παιχνίδια και να κυνηγάει τις νίκες. Πέραν βέβαια από τους αγώνες του πρωταθλήματος, οι κυανόλευκοι έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο κύπελλο, μέσω του οποίου θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τίτλο και παράλληλα, να εξασφαλίσουν θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Προς το παρόν, ενώπιόν τους έχουν τη Δόξα, με τον Γιαννιώτα να επανέρχεται στη διάθεση του προπονητή του. Πέραν του άτυχου Μολ, οι Γκακπέ και Μάρκοβιτς χρειάζονται άλλες δεκαπέντε μέρες για να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Στην ενδεκάδα, θα επανέλθει και ο Πέδρο που δεν είχε αγωνιστεί στο ματς με τον Εθνικό την περασμένη Τετάρτη.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προτίθεται να αλλάξει τον σχηματισμό του Απόλλωνα από 3-4-3 σε 4-2-3-1. Το επικρατέστερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Δημητρίου (τερματοφύλακας), Πέδρο (δεξιός μπακ) Σάλαϊ, Γιούστε (κεντρικοί αμυντικοί), Αγκίρε (αριστερός μπακ), Ντένιτς, Σατσέτι, Περέιρα (μέσοι), Γιαννιώτας (δεξιός εξτρέμ) Παπουλής (αριστερά) και Μπένσοπ (σέντερ φορ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ