aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Θέλει να κοιτάξει τη Λάτσιο στα μάτια

Απόλλων: Θέλει να κοιτάξει τη Λάτσιο στα μάτια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ)

Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία του Απόλλωνα, έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για τον σύλλογο της Λεμεσού. Βεβαίως, στην κλήρωση δεν στάθηκε τυχερός καθώς θα βρει απέναντί του τις Λάτσιο, Μαρσέιγ και Άιντραχτ. Οι κυανόλευκοι αρχίζουν απόψε τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης (19:55) και παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, ελπίζουν πως θα κοιτάξουν μια πολύ μεγάλη και ποιοτική ομάδα στα μάτια.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε τους ποδοσφαιριστές να αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο με αντίπαλο την Πάφος FC στο Τσίρειο. Απόψε όμως το παιχνίδι στην «αιώνια πόλη» θα είναι τρομερά δύσκολο και θα χρειαστούν πολλές αντιστάσεις και διάρκεια στη δραστηριότητα όλων των ποδοσφαιριστών. Ο Κύπριος τεχνικός θα επαναφέρει τον Παπουλή στην ενδεκάδα, όμως είναι άγνωστο ποιος θα μείνει εκτός.

Η άμυνα θα χρειαστεί να κάνει πολλή δουλειά, αλλά για να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς της Λάτσιο θα πρέπει όλη η ομάδα να παρουσιαστεί δεμένη, έχοντας άριστες αλληλοκαλύψεις. Το μηδέν παθητικό θα είναι ο πρώτος στόχος του Απόλλωνα, αλλά από εκεί και πέρα η τεχνική ηγεσία έχει συνηθίσει σε μια τακτική με έμφαση στην επίθεση. Οι μέσοι και οι επιθετικοί θα κυνηγήσουν το γκολ. Δεν θα αρκεστούν μόνο στην καταστροφή των επιθέσεων της Λάτσιο.

Σε ό,τι αφορά στο αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε, με τους Πέδρο και Βασιλείου να καλύπτουν τα άκρα στην άμυνα. Οι Γιούστε, Ρομπέρζ θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της οπισθοφυλακής και στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σατσέτι, Χ. Κυριάκου, Παπουλής. Στις πτέρυγες της επίθεσης θα είναι οι Σαρδινέρο, Περέιρα και στην κορυφή ένας εκ των Σελάγια, Μάγκλιτσα.

Ο Απόλλων πήγε στην Ιταλία με μοναδικό πρόβλημα αυτό του Κέβιν Μπρου. Ο Μουσταφά Καραγιόλ είναι διαθέσιμος καθώς ξεπέρασε την ίωση. Απόψε, θα χρειαστούν να καταθέσουν πολλές δυνάμεις οι ποδοσφαιριστές, τρέχοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Αυτό δεν σημαίνει πως θα μπουν στο γήπεδο περιμένοντας τους Ιταλούς. Δεν θα κλειστούν πίσω. Κάτι που δεν έκαναν ποτέ, εξάλλου. Οι Ιταλοί θα παρουσιαστούν με αλλαγές στην ενδεκάδα και ίσως αυτό βολέψει τον Απόλλωνα.

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι η τέταρτη του Απόλλωνα με αντίπαλο από την Ιταλία. Το 1993 είχε χάσει στο «Μεάτσα» με 0-1 από την Ιντερ για τον β’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ το 2013 είχε ηττηθεί με 1-2 από τη Λάτσιο για τους ομίλους του Γιουρόπα ΛΙγκ. Με 1-3 έχασε πέρσι από την Αταλάντα για την ίδια διοργάνωση.

Με αλλαγές η Λάτσιο

O Σιμόνε Ιντζάκι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ιταλών, θα προχωρήσει σε αλλαγές στον αποψινό αγώνα σε σχέση με την αναμέτρηση με την Έμπολι. Ο Προτό θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ θα μείνει εκτός ο Ιμόμπιλε. Λόγω προβλημάτων δεν υπολογίζονται οι Λέβια και Ράντου. Ανεξάρτητα με τις αλλαγές που ετοιμάζει ο τεχνικός της Λάτσιο, ο στόχος των Ιταλών είναι αμετάθετος. Θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη και να διεκδικήσουν μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ