aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Θέλει αν αλλάξει τα πάντα

Απόλλων: Θέλει αν αλλάξει τα πάντα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία του και πρώτου μετά το 2006; Εν πολλοίς, η απάντηση θα δοθεί αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον μεθαυριανό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Ομόνοια. Ο Απόλλων δίνει το πιο σημαντικό παιχνίδι στη φετινή αγωνιστική περίοδο και ως εκ τούτου, όσο πλησιάζει η στιγμή που η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα του Τσιρείου τόσο περισσότερο ανεβαίνει η αδρεναλίνη.

Υποχρεώνοντας την πρωτοπόρο ομάδα στην τρίτη ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα, ψαλιδίζει τη διαφορά στο -1 και αντλεί αυτομάτως δυναμική ώθηση προς την υλοποίηση του στόχου. Με το παιχνίδι να διεξάγεται ακριβώς στα μισά της διαδρομής του α΄ γκρουπ, εννοείται ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για δυναμικό φινάλε, προσμετρώντας κανείς (και) το γεγονός ότι θα δώσει «σπίτι» του τα τέσσερα από τα πέντε ματς που θα απομένουν έως το φινάλε.

Εννοείται ότι κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και καμία ομάδα δεν πρόκειται να… χαριστεί των κυανόλευκων. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στο επικείμενο παιχνίδι, το οποίο κρίνει πάρα πολλά όσον αφορά στη μάχη του τίτλου. Η Ομόνοια, όπως και η ΑΕΛ αποτελούν εδώ και καιρό τους βασικούς αντιπάλους του Απόλλωνα, οπότε κάθε νίκη απέναντί τους αποκτά διπλή σημασία.

Εδώ που τα λέμε, μία εκ των βασικότερων αιτιών που στέρησαν στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη μία πιο πλεονεκτική θέση στον βαθμολογικό πίνακα είναι το γεγονός ότι στα πέντε μέχρι στιγμής ντέρμπι με τους δύο ανταγωνιστές του δεν κατέγραψε νίκη. Με την ΑΕΛ δέχθηκε δύο ήττες με το ίδιο σκορ (1-2) και έμεινε στο πρόσφατο ματς των πλέι οφ στην ισοπαλία (0-0), ενώ με την Ομόνοια μετρά μία ήττα (1-2) και μία ισοπαλία (0-0). Σε πέντε 90λεπτα, λοιπόν, διεκδίκησε 15 βαθμούς και πήρε μόλις 2. Δέχθηκε 6 γκολ και πέτυχε 3, με τον Νικολά Ντιγκινί να πετυχαίνει 2 εξ αυτών (το άλλο ο Φλορεντίν Ματέι).

Το τι έγινε σε προηγούμενα παιχνίδια σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει κάτι. Ο Απόλλων, μάλιστα, παρουσιαζόταν βελτιωμένος στα τελευταία ματς πριν από τη διακοπή και κυρίως, με βάση τη μέχρι στιγμής πορεία, απέδειξε ότι μπορεί να καταβάλει την αντίσταση οποιουδήποτε αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ