aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Tα «βαφτίσια» του Σωφρόνη και τα δυνατά «υλικά»

Απόλλων: Tα «βαφτίσια» του Σωφρόνη και τα δυνατά «υλικά»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σαν να μην έλειπε κανείς! Ο Απόλλων δεν επηρεάστηκε από τις πολλές απουσίες που είχε και με ισχυρό όπλο του την ποιότητα κατάφερε να κερδίσει 2-0 τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία και να αποδείξει πως είναι από τις λίγες ομάδες που διαθέτουν τόσο βάθος στο έμψυχο δυναμικό τους.

Φτιαγμένος από δυνατά «υλικά», δήλωσε δυναμικά «παρών» σε ακόμη ένα παιχνίδι. Αυτοί που αγωνίστηκαν στο Μακάρειο ήταν καταπληκτικοί και με την απόδοσή τους δεν επέτρεψαν να φανούν οι απουσίες των συμπαικτών τους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, με δεδομένες τις υποχρεωτικές απουσίες, παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1, αντί του 3-4-3 που μας είχε συνηθίσει.

«Βάφτισε» δεξιό μπακ τον Πίττα, που έκανε σπουδαία εμφάνιση, χρησιμοποίησε κατά συνθήκην ανασταλτικούς χαφ τους Πέδρο και Περέιρα, έκανε επιτελικό τον Γκακπέ, ενώ δεν δίστασε να ρίξει στο παιχνίδι και τον Ματέι, ο οποίος είχε-δεν είχε δυο ή τρεις προπονήσεις στο Κολόσσι. Ακόμη, για πρώτη φορά αγωνίστηκαν μαζί από την αρχή σε ρόλο κεντρικών αμυντικών οι Σελίμοβιτς και Αντωνιάδης.

Ο Απόλλων ήταν απολαυστικός και ουσιαστικός. Πήρε τους τρεις βαθμούς και προσπέρασε τον ΑΠΟΕΛ, δείχνοντας πως με την έκτη σερί νίκη του είναι σε θέση να μειώσει και άλλο τη διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους. Οι κυανόλευκοι, παρά τις πολλές τους απουσίες, είχαν ξέφρενο ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που είχε διάρκεια και ουσία. Μετά το γκολ του Σελάγια, έγινε σωστή διαχείριση και το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, φτάνοντας και σε δεύτερο τέρμα. Ο προχθεσινός Απόλλων ήταν πιστό αντίγραφο των προηγούμενών του εμφανίσεων. Οι απουσίες ούτε που φάνηκαν, σε παιχνίδι  απέναντι σε αντίπαλο που δεν μπορείς να υποτιμήσεις.

Ο Απόλλων αντέχει και πείθει πως είναι σε θέση να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία του. Ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή το ματς με τον Εθνικό στο Τσίρειο, στο οποίο θα υπάρξουν πολλές επιστροφές. Ο Σατσέτι, ο Αγκίρε και ο Σάλαϊ εξέτισαν την ποινή τους και έως το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσουν και οι περιπτώσεις με τους τραυματίες. Ο Μάρκοβιτς ήταν εκτός πλάνου λόγω ίωσης, ενώ θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση με τους τραυματίες Γιούστε και Χ. Κυριάκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ