aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τα στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του

Απόλλων: Τα στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Παρά την γκρίνια και τον προβληματισμό, απόρροια του άδοξου αποκλεισμού στο Γιουρόπα Λιγκ και της εμφάνισης με τον Εθνικό Άχνας, η στατιστική απεικόνιση του Απόλλωνα στο τρέχον πρωτάθλημα, δεικνύει εν πολλοίς τη δυναμική του.

Μάζεψε 13 βαθμούς, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. Πέτυχε τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (4). Επίσης, διαθέτει την καλύτερη επιθετική (13 γκολ) και αμυντική γραμμή (3) του μαραθωνίου. Και κάτι ακόμα: Δεν έχει ηττηθεί, ανήκοντας σε ένα «κλειστό γκρουπ» τριών ομάδων που καταγράφουν το εν λόγω στατιστικό. Αναφερόμαστε στην Ομόνοια (5 αγώνες) και στη Δόξα (4 αγώνες).

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η συνέπεια της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή όσον αφορά στο σκοράρισμα. Εχει ξεκλειδώσει και τις πέντε αντίπαλες αμυντικές γραμμές που συνάντησε, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, φιλοδώρησε με 6 τέρματα τον Ερμή Αραδίππου (6-0), κάτι που έφερε την απόλυση του Νίκου Παναγιώτου. Η ομάδα της Λεμεσού πετυχαίνει κατά μέσο όρο 2.6 γκολ ανά ματς και δέχεται 0.6 γκολ ανά ματς.

Αξιοπρόσεκτο είναι το στοιχείο που πηγάζει από τους παίκτες που χρίστηκαν σκόρερ. Εννέα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έστειλαν την μπάλα στο πλεκτό, δείγμα της πολυφωνίας που παρουσιάζουν οι κυανόλευκοι. Ο Μπένσοπ πέτυχε 3 γκολ, οι Νταμπό, Ντιγκινί από 2 και οι Αγκίρε, Ματέι, Σάλαϊ, Ντένιτς, Πίττας, Λάρσον από 1.

Ισορροπία στην επίτευξη τερμάτων ανά ημίχρονο

Ο Απόλλων παρουσιάζει ισορροπία όσον αφορά στην επίτευξη τερμάτων ανά ημίχρονο. Πέτυχε στο πρώτο μέρος 7 γκολ και 6 στο δεύτερο. Περισσότερα από τα τέρματα που πανηγύρισε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ήλθαν στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Δηλαδή, από το 45΄ έως το 60΄, με το ποσοστό να φτάνει στο 30,8%. Το δεύτερο πιο παραγωγικό 15λεπτο είναι το αμέσως προηγούμενο. Αναφερόμαστε, ασφαλώς, από το 30΄ έως το 45΄.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ