aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τα οκτώ μηνιάτικα του Νταμπό

Απόλλων: Τα οκτώ μηνιάτικα του Νταμπό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Νταμπό αρχίζει να θυμίζει το δεινό γκολτζή των πρώτων εμφανίσεών του με τη φανέλα του Απόλλωνα. Έχοντας δει δίχτυα πέντε φορές στα πρώτα τρία παιχνίδια του τον περασμένο Αύγουστο (Δόξα 1-1, Σασουόλο 5-1, Ερμής (6-0), έκανε τους κυανόλευκους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ωστόσο, έκανε πολύ καιρό να δημιουργήσει νέο σερί και μόλις σήμερα, οκτώ μήνες μετά, κατάφερε να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Ο Γάλλος σέντερ φορ σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0), όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική εις βάρος στην ΑΕΚ (2-0). Μάλιστα, πέρα από τα γκολ, στα δύο παιχνίδια πιστώθηκε από μία ασίστ.

Ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία του δηλαδή, που μπορεί να τον βοηθήσει στη δύσκολη και κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, καθώς απέμειναν έξι αγωνιστικές. Άλλωστε πέρασε δύσκολες φάσεις η σεζόν για τον ίδιο, μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Λεχ Πόζναν, που τον άφησε εκτός δράσης για δύο μήνες.

Έμεινε στον πάγκο στη συνέχεια και στη σκιά των «πολυβόλων» Ντιγκινί (16), Πίττα (12’). Ήταν φανερό πως δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής των πρώτων εμφανίσεων και ας είχε χαρίσει και τον βαθμό στο τελευταίο λεπτό της καθυστέρησης απέναντι στην Καρμιώτισσα (1-1). Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, όμως, κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του και οι κυανόλευκοι έχουν κάθε λόγο να εύχονται ανάλογη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Απόλλων οφείλει τη νίκη του στην αποτελεσματικότητα των παικτών του παρά την απόδοσή τους. Είναι θετικό που πέτυχε τον στόχο του δίχως να φτάσει σε υψηλά επίπεδα η εμφάνισή του, ωστόσο θα χρειαστεί σημαντική βελτίωση στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Ομόνοια.

Βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά της και για να αυξήσει τις πιθανότητές του να μειώσει στον έναν, οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα. Αν η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της προκριματικής φάσης του μουντιάλ θα αποδειχτεί ευεργετική, θα φανεί στις ασκήσεις επί του… χόρτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ