aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τα οφέλη και η διαφορά συγκριτικά με πέρυσι

Απόλλων: Τα οφέλη και η διαφορά συγκριτικά με πέρυσι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων ήταν άνετος, ωραίος και επιβλητικός στον επαναληπτικό με την Κάουνο Ζαλγκίρις. Όπως τον θέλουν οι οπαδοί του, σοβαρό και αποτελεσματικό, όπως θέλουν να τον δουν και στα παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς. Οι κυανόλευκοι με δεύτερη νίκη, με 4-0 σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης και τώρα ο Απόλλων θα βρει απέναντί του την ομάδα από το Δουβλίνο.

Οι Ιρλανδοί αν και αουτσάιντερ απέκλεισαν την Μπραν και την ερχόμενη Πέμπτη (25/7) θα φιλοξενήσουν τον Απόλλωνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει την 1η Αυγούστου. Η Σάμροκ Ρόβερς αποτελείται από «μη επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», όμως αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτε στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει με κάθε σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια.

Οι κυανόλευκοι έστειλαν πολύ θετικά μηνύματα, πείθοντας όλους πως από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα παρουσιάζονται και πιο βελτιωμένοι. Κάποια στοιχεία, φυσικά ξεχώρισαν όπως, η καλή αγωνιστική κατάσταση του Σελάγια. Το όνομα του Αργεντίνου έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Απόλλωνα, καθώς προηγείται στον πίνακα των σκόρερ στην Ευρώπη. Έφτασε τα 12 και προσπέρασε τον Μιλένκο Σπόλιαριτς που ήταν στα 11 γκολ.

Με το χατ τρικ στο ΓΣΠ ο Σελάγια έφτασε τα τέσσερα γκολ στην Ευρώπη για φέτος και δείχνει πως έχει τα φόντα να πάρει στους ώμους του την ομάδα. Το δεύτερο θετικό σημάδι ήταν η πρώτη εμφάνιση του Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης επιθετικός πέρασε ως αλλαγή, κέρδισε ένα πέναλτι και είχε συμμετοχή στο τέταρτο. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία των Λιθουανών. Το τρίτο θετικό έχει να κάνει με την επανεμφάνιση του Χάμπου Κυριάκου.

Είχε τραυματιστεί στις 17 Μαρτίου στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Επανήλθε προψές ως αλλαγή και έδειξε ότι είναι εντελώς καλά. Το τέταρτο αφορά στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γιούστε με τον Σελίμοβιτς ήσαν ανέτοιμοι, όμως ο Ουεντραόγκο με τον Σάλαϊ, πήγαν πολύ καλά, παίζοντας για πρώτη φορά μαζί. Ο Ούγγρος πέτυχε μάλιστα και το τέταρτο γκολ. Υπάρχει όμως και πέμπτο ενθαρρυντικό στοιχείο που αφορά τον Μολ. Ο Ελβετός, είχε δυο-τρεις πολύ σπουδαίες επεμβάσεις, δείχνοντας, πως πατάει γερά κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα και πως θα καλύψει με επιτυχία το κενό του Βάλε.

Γενικά οι κυανόλευκοι σε μία εβδομάδα μέσα έδειξαν πως βελτιώνονται, και ιδιαίτερα, πως αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρσι, διαθέτουν πολλές επιλογές. Υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις για όλες τις γραμμές και ο Σωφρόνης Αυγουστή μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από ένα κράμα πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ