aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος

Απόλλων: Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η φράση είναι γνωστή και… μιλά «για την αγελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα και τη χύνει». Ο Απόλλων, λοιπόν, για άλλη μία σεζόν πλησίασε στην επίτευξη του μεγάλου στόχου, δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, αλλά στο φινάλε έδωσε γερή κλωτσιά, ισοπεδώνοντας τα πάντα. Η ομάδα της Λεμεσού έφτασε στην πηγή και δεν ξεδίψασε, με την επόμενη μέρα να είναι βαρετή και ασήκωτη.

Χθες βράδυ, μία μόλις αγωνιστική πριν από το τέλος του μαραθωνίου, απέτυχε να κάμψει την αντίσταση του ψυχωμένου Ολυμπιακού στο Τσίρειο Στάδιο (2-2) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ (1-0), κόβει το νήμα του τερματισμού στη δεύτερη θέση, σκορπώντας μεγάλη απογοήτευση στους φίλους του. Είχε τη δυναμική και γενικώς την «αύρα» ώστε ο τίτλος να μην μείνει άπιαστο όνειρο, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο λύγισε. Οι οπαδοί των κυανόλευκων ξέσπασαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα πυρά να ρίχνονται κυρίως σε διοίκηση και προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Στιγμές ’18 στον Απόλλωνα, όλα ανοιχτά

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, παρότι προηγήθηκε στο 46ο λεπτό με γκολ του Ιωάννου Πίττα (πλασέ) που σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Βασίλης Μάντζης με κεφαλιά ισοφάρισε στο 51΄ και, σαν να μην έφτανε αυτό για τους Λεμεσιανούς, 18 λεπτά μετά ο Παναγιώτης Ζαχαρίου έκανε το 2-1 σε υποδειγματική αντεπίθεση. Το γκολ του διεθνούς εξτρέμ σωστά μέτρησε καθώς έφυγε λίγο πιο πίσω από το χώρο του κέντρου όταν δέχθηκε την μπάλα.

Ο Απόλλων άργησε πάρα πολύ να αντιδράσει. Για να αντιληφθείτε, πριν από το έξοχο τέρμα του Ντόναλτ Γκεριέ στο 89΄, μία μόλις τελική είχε καταγράφει (Γιαννιώτας 87΄). Προσπάθησε για την ολική ανατροπή σε χρόνο καθυστερήσεων, ωστόσο το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Οι κυανόλευκοι, παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας (65%) και μέτρησαν 10 τελικές, 6 εξ αυτών στον στόχο, σε αδρές γραμμές δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια και μαχητικότητα για ένα τόσο σπουδαίο ματς. Προφανώς και μπήκε το σημείο του άγχους στην εξίσωση, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος έφερε τον αγώνα στα ίσα, κάτι που επηρέασε.

Ο Ολυμπιακός, απέδειξε άλλη μία φορά πως δικαίως αποτελεί μακράν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται στον τελικό κυπέλλου. Δημιούργησε οκτώ φάσεις, πέντε εξ αυτών στον στόχο, σκόραρε δύο φορές και θα μπορούσε για περισσότερες. Πιο κραυγαλέα ευκαιρία ήταν στο 34΄, όταν ο Σαρφό απέτυχε δις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από ξεκάθαρη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ