aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στη μάχη των μαχών με γεμάτη φαρέτρα

Απόλλων: Στη μάχη των μαχών με γεμάτη φαρέτρα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Με την ενσωμάτωση και των διεθνών στις προπονήσεις, στον Απόλλωνα φουλάρουν πλέον για το ντέρμπι με την Ομόνοια. Ο Γιάννης Πετράκης έχει ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τον σημαντικότατο αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στον οποίο, εάν έρθει, η νίκη θα δώσει αυτομάτως ώθηση προς την υλοποίηση του στόχου.

Ο Νικολά Ντιγκινί ανέβασε ρυθμό και, εάν δεν προκύψει κάτι το εξαιρετικά απρόοπτο, θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Ο Γάλλος προτιμήθηκε από την τεχνική ηγεσία να μείνει εκτός δράσης στο ματς με τον Ολυμπιακό (το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν ήταν τόσο σοβαρό) ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος απέναντι στην πρωτοπόρο Ομόνοια. Τα νέα είναι ευχάριστα και για τους Σάσα Μάρκοβιτς, Φλορεντίν Ματέι, Γιώργο Βασιλείου, οπότε ο προπονητής της ομάδας της Λεμεσού θα έχει όλο το «οπλοστάσιο» στη διάθεσή του.

Η τεχνική ηγεσία καλείται να αποφασίσει για τους παίκτες που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα, αλλά και το σύστημα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση της Δευτέρας. Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε είναι αν ο Απόλλων θα παραταχθεί με τον σχηματισμό 4-3-3 ή 4-4-2. Ίσως αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Κρητικού προπονητή είναι η κατάσταση του Γιάννη Πίττα. Τρία συνεχόμενα 90λεπτα σε μία εβδομάδα με την εθνική ομάδα κούρασαν τον παίκτη και γι’ αυτό ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να τον διαχειριστεί καταλλήλως στις προπονήσεις έτσι ώστε να τον έχει όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση στο ντέρμπι.

Στον τελευταίο αγώνα που είχαν δώσει οι δύο ομάδες στο Τσίρειο, ο Απόλλων είχε καταφέρει να εξουδετερώσει τον Γιαν Λέτσγιακς. Το μεγάλο επιθετικό «όπλο» της Ομόνοιας, δηλαδή, έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Ζοάο Πέδρο, αλλά και τον Φιλιώτη με ειδικό ρόλο, δίνοντας βάθος στη δεξιά πλευρά όταν ο Τσέχος παίκτης ανέβαινε για να απειλήσει. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Λέτσγιακς δεν κατάφερε να φανεί, οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολουθήσει ο κόουτς των κυανόλευκων εκ νέου την ίδια τακτική.

Ο Απόλλων έχει καλή προϊστορία με την Ομόνοια αφού σχεδόν έχει να χάσει 5 χρόνια στο Τσίρειο. Τελευταία νίκη των πρασίνων ήταν στις 9 Απριλίου του 2016 (2-1), με τους κυανόλευκους να μετρούν 11 αγώνες χωρίς ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ