aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στατιστικό που ξενίζει πολλούς…

Απόλλων: Στατιστικό που ξενίζει πολλούς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα θα έχει για τον Απόλλωνα μία δεύτερη διαδοχική επιτυχία στο αυριανό ντέρμπι. Εάν επιβληθεί της ΑΕΛ όχι μόνο θα διατηρηθεί άλλη μία αγωνιστική στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά θα προσθέσει δεύτερη διαδοχική νίκη στο φετινό «κομπολόι» των επιτυχιών μετά από 66 ολόκληρες μέρες. Στατιστικό που προφανώς ξενίζει πολλούς…

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, μετά τις σερί επιτυχίες αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και μάλιστα εκτός έδρας (5-1 το Παραλίμνι, 1-0 τη Δόξα), δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και, ως εκ τούτου, ούτε μία φορά δεν πίστωσε το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών σε δύο σερί ματς.

Αύριο, λοιπόν, θα επιχειρήσει για έκτη φορά να πετύχει κάτι τέτοιο κατά το τελευταίο δίμηνο, αισιοδοξώντας ότι η προσπάθεια δεν θα μείνει ημιτελής. Πρόκειται για το προτελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του μαραθωνίου, η έκβαση του οποίου θα καθορίσει εν πολλοίς και τη θέση εκκίνησης στα πλέι οφ.

Το τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ερμή, εν τω μεταξύ, προφανώς και δεν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι κυανόλευκοι είναι συγκεντρωμένοι στο δικό τους «κομμάτι» και, δη, το πώς θα καταβάλουν την αντίσταση μίας ομάδας που δεν ηττήθηκε ούτε μία φορά στο Τσίρειο κατά τη φετινή σεζόν. Άλλη μία πρόκληση, δηλαδή, που κρύβει το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, ο Απόλλων έχει μπροστά του ένα άκρως σημαντικό 90λεπτο, στο οποίο καλείται να ορθώσει ανάστημα, να παρουσιαστεί «διαβασμένος» και πρωτίστως συγκεντρωμένος ώστε να μην την πατήσει όπως στον πρώτο γύρο από τη συμπολίτισσα (1-2). Από τότε, εξάλλου, ξεκίνησε το σερί που προαναφέραμε με την αδυναμία να φτάσει σε δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο».

Ο Γιάννης Πετράκης τα είπε με τους ποδοσφαιριστές του και, ασφαλώς, θα τα πει και σήμερα ώστε να έχουν επίγνωση για το τι θα συναντήσουν αύριο στο γήπεδο της Λεμεσού. Όπως γράψαμε και χθες, οι επιλογές για τον Κρητικό κόουτς είναι αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Ο Γιώργος Βασιλείου έχει εκτίσει την τιμωρία του, το ίδιο και ο Χάμπος Κυριάκου. Ο Ντόναλτ Γκεριέ τελείωσε τον επιβαλλόμενο αυτοπεριορισμό του, ενώ ο Γιώργος Μαλεκκίδης είναι τιμωρημένος.

Με βάση τα εν λόγω δεδομένα, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί το αγωνιστικό πλάνο του. Ένας εκ των Δημήτρη Δημητρίου, Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στο κέντρο της άμυνας οι Έκτορ Γιούστε, Βαλεντίν Ρομπέρζ. Στα άκρα ο Ζοάο Πέδρο και μάλλον ο Γιώργος Βασιλείου. Στη μεσαία γραμμή οι Σάσα Μάρκοβιτς, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι σίγουροι. Την άλλη θέση διεκδικούν οι Χάμπος Κυριάκου, Εστεβάν Σατσέτι, Φλορεντίν Ματέι και Τζιόρτζε Ντένιτς. Στην επίθεση οι Νικολά Ντιγκινί, Ιωάννης Πίττας και ένας εκ των Γιάννη Γιαννιώτα, Μπακάλι Νταμπό, Γκιόργκι Παπουνασβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ