aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στα εκτός, ο Θρύλος είναι αλλιώς

Απόλλων: Στα εκτός, ο Θρύλος είναι αλλιώς

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η βαθμολογική συγκομιδή του Απόλλωνα τον φέρνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει μαζέψει 26 βαθμούς μέχρι στιγμής, έχοντας κι ένα παιχνίδι στο… χέρι. Απέναντι στην Ομόνοια που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο Στάδιο, αρχές του επόμενου χρόνου.
Όσο και αν ξενίζει ορισμένους, οι γαλάζιοι μάζεψαν με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου σαφώς περισσότερους βαθμούς μακριά από την έδρα τους. Εκτός έδρας είναι αήττητοι, μάζεψαν 16 βαθμούς καθώς μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόλλων πάει αήττητος στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του δεύτερου γύρου για να αντιμετωπίσει τη Δόξα. Βλέπετε, έχει περάσει με σχεδόν απόλυτη επιτυχία από την έδρα του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης, του Ερμή, της ΑΕΚ, της Ένωσης και του Ολυμπιακού. Μόνο στο ΓΣΠ με αντίπαλο τους γαλαζοκίτρινους άφησe βαθμούς (1-1).

Άλλο ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για τους γαλάζιους που αφορά στην εκτός έδρας παρουσία τους λέει πως σκοράρει πιο εύκολα σε σχέση με εντός έδρας. Σε 6 αγώνες μακριά από το… σπίτι του, ο Απόλλων πέτυχε 16 τέρματα ενώ στη Λεμεσό σκόραρε 6 λιγότερα. Παράλληλα, ένα άλλο σημαντικό στατιστικό στοιχείο στην πορεία των γαλάζιων μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου είναι και το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο σκοράρουν σαφώς πιο εύκολα. 15 τέρματα έχουν πετύχει στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν 12.

Με όλα αυτά τα εφόδια, οι γαλάζιοι πάνε για να αντιμετωπίσουν τη Δόξα. Μια ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού η φετινή παρουσία της είναι εξαιρετική. Η ομάδα της Κατωκοπιάς εχει πετύχει εντός έδρας 10 τέρματα και δέχθηκε 7. Η παράδοση είναι υπέρ του Απόλλωνα στις εκτός εδρας αναμετρήσεις με τη Δόξα. Στις τελευταίες 18 συναντήσεις, μετρά εννέα νίκες, επτά αγώνες έληξαν ισόπαλοι και μόλις δύο ήττες.

Στη χθεσινή πρωινή προπόνηση, ο Γιάννης Πετράκης είδε τον Λάρσον να παραμένει σταθερός σε υψηλούς ρυθμούς εκγύμνασης, επομένως δεν αποκλείεται να τον δούμε στην αποστολή του αγώνα που θα γίνει την Παρασκευή. Για τον Λάρσον υπάρχει προβληματισμός αφού δεν έχει βοηθήσει έως τώρα. Για να αποκτηθεί ο Σουηδός, υπενθυμίζουμε, χρειάστηκε να περιμένει αρκετά η ομάδα της Λεμεσού το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Αγκίρε ούτε και αυτή την αγωνιστική θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, η επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς ίσως γίνει στο νέο έτος. Εκτός παραμένει και ο τραυματίας Φάνος Κατελάρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ