aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Σκέψη για τριάδα στην άμυνα

Απόλλων: Σκέψη για τριάδα στην άμυνα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ένα είναι το ζητούμενο για τον Απόλλωνα στην αναμέτρηση της Δευτέρας απέναντι στην Ανόρθωση: Να βρει τον τρόπο να φύγει νικητής από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Γιάννης Πετράκης καταστρώνει τα σχέδια του για το παιχνίδι προκειμένου να βραχυκυκλώσει την αντίπαλη ομάδα.

Η τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, προκειμένου να κάνει το σχήμα πιο λειτουργικό. Ο Κρητικός τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας ξέρει καλά πως, εάν η ομάδα του θέλει να φύγει νικήτρια από μια αφιλόξενη έδρα θα πρέπει να κάνει το καλύτερο της παιχνίδι, αλλά και ο ίδιος να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα αντιμετωπίσει την αντίπαλη ομάδα.

Γιούστε και Ρομπέρζ έχουν καπαρωμένες της δύο θέσεις στην αμυντική γραμμή και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ένας εκ των Μαλεκκίδη και Κυριάκου να συμπληρώνει την αμυντική τριάδα. Μεγάλη σημασία ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει στην εξουδετέρωση των ακραίων της Ανόρθωσης. Γι’ αυτό και ετοιμάζει τους Πέδρο στη δεξιά πλευρά και τον Γκεριέ στην αριστερή. Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ο Μάρκοβιτς έχει προβάδισμα για τη μια θέση στη μεσαία γραμμή. Αν επιλεγεί ο Μαλεκκίδης για την αμυντική γραμμή τότε ο Κυριάκου θα παίξει διπλά από τον Μάρκοβιτς. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ντένιτς θα κινηθεί ως δεύτερος ανασταλτικός μέσος.

Μπίσεσβαρ, Ντιγκινί και Πίττας είναι οι τρεις σίγουροι για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Απ’ εκεί και πέρα, οι Γιαννιώτας και Νταμπό θα παλέψουν για τη μια θέση που μένει κενή στην ενδεκάδα. Φυσικά όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου. Υπολείπονται ακόμη τέσσερις προπονήσεις και ο τεχνικός του Απόλλωνα θα κάνει δομικές μέχρι να καταλήξει οριστικά στις επιλογές για την ενδεκάδα που θα παρουσιάσει σ’ ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι.

Το θέμα του τερματοφύλακα είναι κάπως διαφορετικό, αφού τόσο ο Γιοβάνοβιτς όσο και ο Δημητρίου έχουν ίσες πιθανότητες να ξεκινήσουν τον αγώνα της Δευτέρας. Ο Γιοβάνοβιτς, που έπαιξε στον αγώνα με την Ένωση, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και δεν μπορεί κάποιος να πει με απόλυτη σιγουριά ότι θα είναι αυτός κάτω από τα δοκάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ