aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Σε εφαρμογή πλάνο διετίας

Απόλλων: Σε εφαρμογή πλάνο διετίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είναι προφανές πως στον Απόλλωνα προετοιμάζονται για να… σερβίρουν στη νέα αγωνιστική περίοδο ένα «φρέσκο» σύνολο, κομμένο και ραμμένο στα προπονητικά «θέλω» του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Αφιέρωσαν, εξάλλου, μπόλικο χρόνο μέχρι να πείσουν τον Γερμανό για το πρότζεκτ που εκπόνησαν και να αποσπάσουν εν τέλει την υπογραφή του.

Καμία παρέμβαση δεν έγινε, ούτε υπάρχει πρόθεση να γίνει στο έργο του, με τον έμπειρο κόουτς να κινεί ξεκάθαρα τα νήματα. Μέχρι και η προ μηνών κλειστή μετεγγραφή του Χάρη Μαυρία έτυχε της τελικής έγκρισής του, προτού ενεργοποιηθεί και ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα προχθές βράδυ.

Είναι επίσης διαυγές το γεγονός πως η διοίκηση Νίκου Κίρζη, παραδίδοντας τα «κλειδιά» του προπονητικού κέντρου στον Τσόρνιγκερ, αυτομάτως έθεσε σε εφαρμογή πλάνο διετίας. Και οι έξι κινήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στη σκακιέρα του προγραμματισμού αυτό δεικνύουν. Οι Μπασέλ Ζράντι, Ισραέλ Κολ, Μουσταφά Αμίνι, Χάρης Μαυρίας, χθες ο νεαρός Γεωργιανός Ρεβάζ Ιντζία και σήμερα ο Ουέλινγκτον Νασιμέντο, υπέγραψαν συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2023, κάτι που αποτυπώνει τις προθέσεις.

Η διοίκηση και κυρίως ο Νίκος Κίρζης παρουσιάζονται πανέτοιμοι για να στηρίξουν τις επιλογές του νέου αφεντικού στο Κολόσσι για το χτίσιμο ενός «ανθεκτικού» Απόλλωνα που δεν θα μπει απλά και μόνο με… φόρα στη σεζόν 2021-22, αλλά θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Και πρωτίστως, στα ζόρικα θα έχει τις αντοχές ώστε να μη λυγίσει.

Οι ιθύνοντες στην ομάδα της Λεμεσού θα δώσουν στον Γερμανό όλα τα απαιτούμενα εφόδια προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύνολο που όχι μόνο θα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αλλά θα έχει την ποιότητα και το απαιτούμενο βάθος για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εξωστρεφή και άκρως επικοινωνιακό Τσόρνιγκερ, με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία του χαρακτήρα που εξωτερίκευσε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός, τι εστί πίεση και δεν… τρομάζει, όπως ανέφερε, στα ζόρικα.

Είπε, επίσης, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ότι θα κυνηγήσει επιλογές ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκονται προς τη δύση της καριέρας τους, θέτοντας ως τρανταχτό παράδειγμα τον Κίαν Χάνσεν. Παρά το γεγονός πως τον γνωρίζει πολύ καλά και ο Δανός κουβαλά εξαιρετικές παραστάσεις, «κόπηκε» κυρίως λόγω ηλικίας (32 ετών). Η επιβεβαίωση για τον τρόπο σκέψης και των «υλικών» που θα ρίξει στον ανανεωμένο Απόλλωνα της νέας σεζόν ήρθε με τον πιο πειστικό τρόπο αμέσως μετά. Οι Κολ, Ζράντι και Μαυρίας είναι 27 ετών, ο Αμίνι ένα χρόνο μεγαλύτερος (28) και ο Ουέλινγκτον ένα χρόνο μικρότερος (26), ενώ ο Ιντζία μόλις 20 (θα εγγραφεί στον κατάλογο β).

«Ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες. Με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όχι σωματικά, αλλά παίκτες με προσωπικότητα. Να είναι έξυπνοι και να παίζουν γρήγορα», είχε σημειώσει ο Τσόρνιγκερ για τις προδιαγραφές των επιλογών στο μετεγγραφικό παζάρι. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, προϊδέασε ουσιαστικά για το περιεχόμενο του πακέτου των επόμενων παικτών που θα ντυθούν στα κυανόλευκα. Και αναφερόμαστε ουσιαστικά στις θέσεις των στόπερ και επιθετικού.

Εν κατακλείδι: Στον Απόλλωνα έθεσαν το πλάνο, προχωρούν στην εφαρμογή του, χωρίς να αλλάζουν ρότα. Ακόμα και όταν υπάρχουν κακοτοπιές, προτίθενται να μην αλλάξουν πορεία. Εδωσαν τα «κλειδιά» στον Τσόρνιγκεν, τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και προσδοκούν σε επιθυμητά αποτελέσματα. Φροντίζουν για να γίνουν οι σωστές κινήσεις που θα επιτρέψουν στον προπονητή να ανεβάσει τον πήχη. Να δημιουργήσει ένα σύνολο πανέτοιμο να διεκδικήσει όλους τους στόχους. Βαδίζουν στον δρόμο της λογικής. Στον δρόμο της εμπιστοσύνης σε πρόσωπα που μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, περιμένοντας ότι θα δικαιωθούν σε βάθος χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ