aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Σχέδιο επιστροφής στη θέση του οδηγού

Απόλλων: Σχέδιο επιστροφής στη θέση του οδηγού

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων θέλει να ανατρέψει το κλίμα μετά το 1-2 από τον ΑΠΟΕΛ και βήμα-βήμα, να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι εφικτό μάλιστα, μετά το πέρας τριών αγωνιστικών στη β’ φάση, να επιστρέψει στην πρωτοπορία. Πως θα γίνει αυτό; Το Σάββατο θα υποδεχτεί την Ομόνοια και ακολούθως θα φιλοξενηθεί τυπικά από την ΑΕΛ. Με δύο νίκες θα περιμένει τον ΑΠΟΕΛ και σε περίπτωση που παραμείνει το πλην δύο από αυτόν, αν τον νικήσει στο Τσίρειο θα μπει ξανά σε θέση οδηγού.

Εκτός βεβαίως και αν οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας στραβοπατήσουν προηγουμένως και πάνε στη Λεμεσό με βαθμολογικό μειονέκτημα. Κάτι που θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία τους ποδοσφαιριστές, να πάρουν διαφορά.

Μέχρι τότε, όμως, έχει καιρό για να δει πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα. Προς το παρόν, μετά το χθεσινό παιχνίδι με την Καρμιώτισσα στα προημιτελικά του κυπέλλου, για τον Απόλλωνα υπάρχει μόνο το μεθαυριανό παιχνίδι με το «τριφύλλι» στο Τσίρειο και τίποτα άλλο.

Το πρώτιστο μέλημα του Σωφρόνη Αυγουστή είναι να πειστούν οι ποδοσφαιριστές ότι τίποτα δεν έχει χαθεί και να δείξουν από την 1η αγωνιστική των πλέι οφ τις άγριες διαθέσεις τους. Είναι αλήθεια ότι οι κυανόλευκοι φορτώθηκαν πολλή πίεση από το περασμένο καλοκαίρι. Έδωσαν αρκετά παιχνίδια σε όλα τα μέτωπα και ταλαιπωρήθηκαν και από την κούραση του Γιουρόπα Λιγκ και τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά δεδομένα, η τεχνική ηγεσία έχει διαθέσιμους για το μεθαυριανό ματς τους Εκτορ Γιούστε, Σάσα Μάρκοβιτς και Νταβίντ Φοπαλά, τους οποίους μάλλον θα χρησιμοποιήσει από την αρχή. Ο ίδιος εκτιμά πως ένα φρεσκάρισμα θα βοηθήσει και θα ανεβάσει την ομάδα του, να επανέλθει στις νίκες και να πάρει άλλο αέρα για τη συνέχεια. Η ομάδα της Λεμεσού θα επιδιώξει δυναμικό μπάσιμο στην β’ φάση κυνηγώντας τους βαθμούς, με όλους τους αντίπαλους. Δεν έχει άλλωστε και άλλη επιλογή, από του να αφήσει πίσω την τελευταία ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ