aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Put music (μόνο) για την κορυφή!

Απόλλων: Put music (μόνο) για την κορυφή!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πολύ σκληρός για να πεθάνει. Όσοι προέτρεξαν να ξεγράψουν τον Απόλλωνα από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πήραν το μάθημά τους, γιατί καμιά φορά είναι «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», όπως λέει και μια λαϊκή ρήση.

Το ντέρμπι με την Ανόρθωση στο Τσίρειο για την 13η αγωνιστική χαρακτηρίστηκε από πολλούς κομβικό για την μετέπειτα πορεία των «γαλάζιων» στο πρωτάθλημα. Και όντως ήταν. Η ομάδα της Λεμεσού βρισκόταν στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας και ενδεχόμενες απώλειες βαθμών πολύ πιθανόν να ήταν καταδικαστικές στην προσπάθεια του Απόλλωνα για να μπει ξανά γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή παρά τις πολλές και πρωτοκλασάτες απουσίες των Ρομπέρζ, Γιούστε, Ενσούε, Γκακπέ κατάφερε να σπάσει το αήττητο της Ανόρθωσης κερδίζοντάς την με 2-0 και ας ήρθαν κι άλλες αναποδιές στη διάρκεια του αγώνα, με την αναγκαστική αλλαγή του Χάμπου Κυριάκου.

Ο Απόλλων πέτυχε πέμπτη συνεχόμενη νίκη, απέκτησε και πάλι τη δυναμική που τον χαρακτήριζε ως ομάδα στην πρώτη θητεία του Σωφρόνη Αυγουστή, μείωσε στο -4 από την πρώτη θέση και βροντοφώναξε παρών στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Σωφρόνης: «Για να μετρά η νίκη επί της Ανόρθωσης…»

Με την σταδιακή επιστροφή των τραυματιών και τη δεδομένη ενίσχυση που θα γίνει τον Ιανουάριο η ομάδα της Λεμεσού όχι μόνο μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά το «put music» του Σωφρόνη Αυγουστή παίζει μόνο χαρούμενα τραγούδια.

Διαβάστε επίσης: Θύμα ληστείας ο Κίρζης την ώρα του ντέρμπι, έφυγε από το Τσίρειο

Υ.Γ. Κομβικός για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν ο Γιαννιώτας, ο οποίος έδωσε επιθετική πνοή στην επιθετική λειτουργία του Απόλλωνα και ήταν ο δημιουργός του πρώτου τέρματος, ενώ ο Φώτης Παπουλής έδωσε «απαντήσεις» σε όσους τον είχαν για ξοφλημένο. Ο Ελλαδίτης πέτυχε το 100ο τέρμα του με τη φανέλα των «γαλάζιων» και ήταν μπροστάρης στην σπουδαία επιτυχία του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ